Ambassadeurs 19

Volgens de recentste resultaten van het Global Wealth Report – dat de barometer van de welvaart per land vastlegt – staat België op de vijfde plaats op de wereldranglijst van de meest vermogende wereldburgers. Alleen Zwitserland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden hebben gemiddeld meer vermogende burgers dan België. Ook op de geluksbarometer scoort België zeer hoog, Vlamingen in het bijzonder. Dat leren we uit een studie van Allianz die in vijftig landen gevoerd werd. België heeft gemiddeld 85.030 euro aan spaarrekeningen, aandelen, pensioenreserves en ander financieel vermogen per inwoner. Dat is bijvoorbeeld 5.000 euro meer dan waarmee de gemiddelde Nederlander mag uitpakken. Het kan natuurlijk altijd beter want Zwitserland bijvoorbeeld staat bovenaan de ranglijst en daar kan gepronkt worden met een gemiddeld vermogen van 170.590 euro per inwoner.

Met Ambassadeurs willen wij graag bijdragen tot een gelukkiger samenleving. Wij blijven de lezers inspiratie aanbieden om zich te concentreren op de mooie dingen van en in het leven. Daarom laten wij u kennismaken met verschillende culturen, bezorgen wij u in elk nummer van Ambassadeurs meerdere tips vanuit verschillende invalshoeken. Gelukkige mensen leven langer. Met deze editie van Ambassadeurs willen wij u allen voeding geven voor een goed humeur, een vrolijke kijk op het leven en een ontspannende beleving van de wintermaanden
die ons helpen hunkeren naar een jaarwisseling en de komst van de zomermaanden sneller in het vooruitzicht stellen. Laten we ons concentreren op wat ons aangenaam maakt. Om een goed humeur te hebben en te bewaren moet men in de eerste plaats ook willen.

Wie dit blad doorneemt wordt op elke bladzijde geconfronteerd door de aangename zaken die ons omringen. Je moet er wel oog en oor voor hebben. Onze redactie helpt u op deze ontdekkingstocht. Dit jaar bestaat de lingeriesensatie die “bikini” heet 70 jaar. Voldoende reden om terug te blikken naar de opkomst van dit minimale kledingstuk. Iedereen heeft in zijn/haar herinnering rolmodellen die de komst van de bikini populair gemaakt hebben, van Brigitte Bardot tot Ursula Andress en vele andere film- en showdiva’s.

Wij wensen u allen een prettige jaarwisseling . Wij willen u aanzetten om te blijven dromen want wie niet droomt zal nooit het genoegen smaken van een droom die uitkomt. Ambassadeurs wil u daar bij helpen.