“Waar Saillart komt, is het feest!”

Auteur: 
Marc Balduyck

Waar je in de provincie ook gaat feesten, de kans dat je de cateringservice van Saillart uit Wilrijk tegen het lijf loopt, is reëel. Zowel in de hippe Bocadero-Waagnatie - alias Saint-Tropez aan de Schelde- als in het Prinsenhof in Herenthout, BernArt in Schelle, Theadrôme in Wilrijk of het Hof van Vlaanderen in Meerle, zwaaien koks en medewerkers van Saillart de scepter – of de garde – zoals u wil.

“Van elk evenement dat we voor onze klanten mogen organiseren, maken we telkens opnieuw een feest op maat. Hip en trendy of klassiek? U kiest.” Voor zaakvoerder Ben Van Hoof, die Saillart veertien jaar geleden oprichtte, is het duidelijk. 
“Een feest moet perfect beantwoorden aan de behoeften van de klant. Dat geldt niet alleen voor het eten en drinken dat we serveren, maar evenzeer voor de aankleding, het meubilair, de verlichting, de muziek, … en zoveel meer zaken die samen de totaalbeleving moeten uitmaken.”

Elke locatie zijn typische sfeer
Eén van die sfeerbepalende factoren is uiteraard de locatie. “Daarom werken we samen met diverse toplocaties in en rond Antwerpen, elk met hun eigen sfeer en stijl. Landelijk in het Hof van Vlaanderen, met zin voor kunst in BernArt of met de nodige grandeur in de Theadrôme. Maar stuk voor stuk zijn ze perfect geschikt voor trouwpartij of bedrijfsfeest. Uiteraard spreekt het voor zich dat we uw feest ook op uw eigen locatie kunnen verzorgen. Het feit dat u de volledige architectuur van het gebeuren aan ons kunt overlaten, is een enorm pluspunt. Wij zorgen immers voor alles, van A tot Z.”

Klassiek of trendy? U kiest.
“Of u als particulier of ondernemer een barbecue wil organiseren of een receptie, huwelijks- of bedrijfsfeest, wij zorgen ervoor dat de maaltijd of hapjes die uw gasten voorgeschoteld krijgen van topkwaliteit zijn. Minder mag u van ons niet verwachten. In welke stijl we uw feest inrichten, hangt helemaal van u zélf af. U kiest voor een klassiek, maar stijlvol bruiloftsdiner? Prima. Of u gaat meer voor de jeugdige en hippe ’street food’-stijl? Alles kan. Deze laatste formule is echt wel trendy. We verzorgen daarbij een reeks thematische buffetten en geven het geheel wat extra dynamiek en beleving door ook live cooking in te lassen.”

Streekproducten zijn in
“Ook zetten we de jongste tijd heel bewust in op streekproducten. We zijn actief op zoek geweest naar lekkere en leuke streekproducten – zowel voeding als drank – waarmee we graag onze feesten opleuken. Een walking dinner krijgt net dat ietsje extra door het klassieke drankenaanbod van Jupiler en cava aan te vullen met een Strandgaper, een glas Bootjesbier of een stevige pint Seefbier.”

 

Eventcatering
Voor BMW Belux heeft Saillart in het verleden een street food- & eventcontainer ontwikkeld. Deze wordt intussen ingezet voor tal van andere evenementen. Qua event-catering vonden we Saillart al twee jaar op rij terug op de Patersberg tijdens de Ronde van Vlaanderen. De ‘container’ deed ook al dienst op de KMO-connected– beurs in Metropolis en in Bocadero, waar Saillart al vier opeenvolgende jaren de catering verzorgde.

Budgetvriendelijk dankzij eigen investeringen
En dan is er nog het feestbudget. “We ondervinden dat mensen – zowel in privé als in professionele sfeer – nog heel graag feesten, maar het budget wordt de jongste jaren toch wat nauwer in de gaten gehouden. Ook daar spelen we op in, weliswaar zonder in te boeten aan kwaliteit. Zo hebben we flink geïnvesteerd in de aankoop van serviezen, glaswerk, eigen meubilair en materiaal. We hebben alles in eigen huis om een feest tot een 500-tal gasten zelf te kunnen aankleden. Daardoor moeten we maar zelden materialen huren, waardoor we onze prijzen best markconform houden. Op onze locatie aan de Heistraat in Wilrijk beschikken we over een magazijn van 2 000 m², een centrale keuken en een eigen vaatwasstraat van vijftien meter. Ook onze strategische ligging vlakbij de E19 en de A12 maakt onze logistieke activiteiten een stuk makkelijker.”

Onze medewerkers: hoffelijk en professioneel
Belangrijk tijdens het evenement of feest is de attitude van de medewerkers. “Hieraan hechten we almaar meer belang,” zegt Ben Van Hoof. “Onze medewerkers aan de buffetten en in de zaal zijn immers het verlengstuk van onze kwaliteit. Daarom hechten we veel belang aan hun manier van werken. Omdat we naast onze vaste medewerkers voor grotere feesten ook een beroep moeten doen op tijdelijke medewerkers, hebben we een eigen recruteringsplatform opgezet. Wie vast of tijdelijk bij ons wil komen werken, kan zijn profiel online invullen via www.saillart.be/vacatures. Het inmiddels grote aanbod van profielen biedt ons de mogelijkheid om voor elk feest de meest geschikte medewerkers in te schakelen.”

 

Saillart NV
Heistraat 300 - 2610 Wilrijk
Tel. +32 (0)3 829 14 55
Fax. +32 (0)3 828 55 60
www.saillart.com // www.saillart.be
ben@saillart.com // ben@saillart.be