Een hotdog, een glas champagne en enkele lekkere sharings. Het lijkt een culinaire zonde. Bij Frank & Brut hebben ze van de zeven hoofdzonden echter een feest gemaakt. De hotdog- en champagnebar aan de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen is dan ook zoveel als een leuk succesnummer voor wie eens iets ongewoons wil meemaken. Wie van de combinatie geproefd heeft zal er ongetwijfeld nog terug keren.
Kiarash Nabavieh is een dynamische serial entrepreneur van Iraanse komaf die met Frank & Brut alweer een vernieuwend, hip concept heeft gerealiseerd in Antwerpen !
Hij zette eerder al Burgers & Booze op in de Leopold De Waelstraat, een zaak met originele hamburgers & cocktails.
Hij is de bedenker van Karnivoor, het slagersconcept in Mercado Antwerpen wat enorm trending is nu, alsook de founder van Avo International Holding die een nieuwe food approved Avocado olie op de markt brengt.
Zijn visie: top kwaliteit street-food concepten bedenken en positioneren in de hospitality scene
Kiarash Nabavieh studeerde af als ingenieur, volgde dan een pilotenopleiding en onderkende in de vele wereldsteden waar hij was evenveel originele culinaire initiatieven. Vooral dan in Amerika en in Londen waar men fastfood vaak op een heel andere manier beleeft als bij ons. “België is op culinair vlak nogal braaf,” zegt Kiarash. “Men schrikt er hier voor terug om het eens op een andere manier te proberen. Zolang de ingrediënten van topkwaliteit zijn en de dranken heel zorgvuldig uitgekozen werden kan je perfect Frankfurter worstjes samen opdienen met een posh drank zoals champagne.”
Uiteraard worden in de Frank & Brut geen gewone ordinaire hotdogs geserveerd. Frank staat overigens voor Frankfurter en Brut voor de brut van champagne. Op de menukaart staan dan wél de zeven zogenaamde sinner dogs. (Daarnaast kunnen vegetariërs ook hun eigen vegetarische hotdog bestellen). De zeven sinner dogs moeten het vooral hebben van hun heel originele samenstelling. Neem nu de Greed, de gulzigheid: de Greed is een hotdog die Grieks geïnspireerd is en opgemaakt werd met oa. watermeloen, fetasaus, komkommer, chili, ui en tzatsiki. De samenstelling smaakt uitermate fris en lekker. Of neem de Pride, de trots die met Aziatische ingrediënten geserveerd wordt: kimchi, zeewier, soja, gepofte rijst, sesam, koriander en mayonaise.
Met een glas champagne erbij en in de gezelligheid van een toffe compagnie is dit ongetwijfeld het proberen waard. Vooral ook omdat je het menu van de eigenlijke hotdog en de champagne nog kunt uitbreiden met zogenaamde sharings. Dit zijn extraatjes die de maaltijd versterken met bv. Aziatische ribbetjes of bouchots op z’n Frans. Iedereen pikt maar wat mee (to share) uit wat er op tafel komt.
De kern van het verhaal: de kwaliteit van het aanbod. Zelfs van de Frankfurter worstjes. Het team rond Kiarash Nabavieh is bij de samenstelling van zijn maaltijden permanent op zoek naar de meest kwalitatieve producten. Zeker ook internationaal. De vrij traditionele Frankfuter worstjes komen in dit opzicht bv. uit Nederland waar ze die ongemeen lekkere rokerige worstjes in aanbieding hebben. Het zijn ook precies die worstjes die je zo perfect moet horen breken wanneer je ze eet. Of de broodjes zelf van de hotdog: die worden exclusief voor Frank & Brut geleverd door bakkerij Toon De Klerck, “een van de beste bakkerijen van Antwerpen.”