Ambassadeurs 18

De zomers mogen dan wel niet meer de zomers van weleer zijn, toch zijn we het aan onszelf en aan al diegenen die ons lief zijn verplicht om de negatieve elementen te bannen. Hoe erg het klimaat ook op onze zenuwen werkt, het is nog nooit blijven regenen. Dit is de positieve boodschap die we voor ogen moeten houden en dan komt alles nog wel goed.

Met deze editie van Ambassadeurs willen wij u allen voeding geven voor een goed humeur, een vrolijke kijk op het leven en een ontspannende beleving van de zomermaanden. Laten we ons concentreren op wat ons aangenaam maakt. Om een goed humeur te hebben en te bewaren moet men in de eerste plaats ook willen.

Met de inhoud van deze “Ambassadeurs” willen wij de aandacht van de lezer vestigen op al het moois dat deze planeet in het algemeen, en dit land in het bijzonder, te bieden heeft. Vaak kennen we tot in de kleinste details gebouwen, monumenten, pleinen, stranden en regio’s in het buitenland, want als we met verlof zijn in het buitenland hebben we tijd om te genieten. Wij willen u aanraden van ook tijd te makenom in eigen land te genieten van al het aantrekkelijks dat ons land te bieden heeft. Daarom stellen wij u in dit nummer opnieuw een reeks bedrijfsreportages voor die u de kans geven kennis te maken met mogelijkheden die de vergelijking met het mooiste buitenland kunnen doorstaan. Wie zich omringt met schoonheid en waardevolle zaken, leeft tweemaal. Eenmaal vandaag en een tweede keer morgen in zijn herinnering.

Wie dit blad doorneemt wordt op elke bladzijde geconfronteerd door de aangename zaken die ons omringen. Je moet er wel oog en oor voor hebben. Onze redactie helpt u op deze ontdekkingstocht. Een gesprek met Lorenz Van Ostade, de uitvinder van de kersenpittenkussens, is een verademing. Hij weet altijd nieuwe dromen waar te maken. Daar kunnen we ons aan optrekken.

Wij nodigen u ook uit om kennis te maken met twee bijzondere reisreportages. Wij bezochten voor u het schiereiland Yucatan in Mexico en een van onze medewerkers kwam onder de indruk van de verrassende belangstelling die zoveel mensen tonen voor de voet- of fietstocht naar Compostella.

Dit jaar bestaat het scootermerk Vespa 75 jaar. Ontdek waarom deze scooter speciaal voor dames ontworpen werd. En dan zijn er natuurlijk nog de meerdere bladzijden “tips” die het leven van ons allemaal aangenamer en boeiender kunnen maken. En doe zeker mee aan onze Gastro Tour, een gastronomische ontdekkingstocht waarvoor we u allen uitnodigen in september. Meer hierover elders in dit blad.

Wij wensen u allen prettige lectuur