Staycation: zomeren in de Rupelstreek

Auteur: 
Redactie
< >
Toerisme Rupelstreek

Deze zomer valt er veel te beleven in De Rupelstreek.  Met themawandelingen en fietstochten stelt deze groene regio een uitstekend zomerprogramma voor. Elke eerste zondag van de maand van juli tot oktober zijn er Rupelzondagen waarbij verschillende musea hun deuren openstellen. Ook De Schorre schotelt een attractief aanbod voor.

Jaarlijkse zoektocht in Terhagen

Zo kan je je inschrijven voor de jaarlijkse zoektocht die in het teken van Piet van Aken staat en plaatsvindt in Terhagen. Tot 18 oktober kan je deelnemen aan deze jaarlijkse Smikkeltocht. Op 4 locaties hou je halt om  te genieten van een hapje en een drankje.

De Rupel ontdekken met kinderen

Wil je graag met kinderen de Rupelstreek verkennen? Check dan de bucketlist van Toerisme Rupelstreek met 10 leuke activiteiten voor kinderen. Wie vijf of meer to do’s kan afvinken mag een verrassing afhalen bij het infokantoor van Toerisme Rupelstreek.

Hartje Zomer in De Schorre Boom

Ook Provinciaal Recreatiedomein De Schorre heeft gezorgd voor een uitgebreid aanbod aan recreatie, sport, workshops en andere activiteiten onder de naam ‘Hartje Zomer’ (27 juni tot eind augustus). Geniet van je ‘staycation’, maar reserveren is de boodschap! Meer info over Hartje Zomer.

Wat kan je verder nog doen in De Schorre?

Hinkelpad en avonturentoren

De Schorre breidt het zomeraanbod uit met onder andere gocarts, een skatepark en Kubb. Vanaf maandag 29 juni wordt op de Deltaweide een eindeloos hinkelpad aangebracht, helemaal op maat van de kleine bezoekers van De Schorre. Ook avonturentoren Intense is de hele zomer geopend en Circus Boxtalino opent het “Circus Terras” waar kinderen de clown in zichzelf naar boven kunnen halen. 

Zomerse sporten

Voor zomerse sporten hoef je zelfs niet naar de kust: in De Schorre kan je je helemaal onderdompelen in deze sporten:

  • Beachvolleybal
  • Badminton
  • Zumba-initiaties
  • Wobbelfun
  • Mountainbiken
  • Kajakpolo
  • Waterfietsen

Trollenvertellingen en trollenworkshop

Altijd al meer willen weten over onze trollen? Schrijf je dan in voor de trollenvertellingen die doorgaan bij de kleinste trol Nora. Naast de vertellingen over de trollen kunnen kinderen in augustus 2020 terecht in De Schorre voor een trollenworkshop. Ze gaan aan de slag met hun eigen ideeën en creativiteit om een trol te bouwen uit hout en andere natuurlijke materialen, maar dan wel een maatje kleiner.

De geschiedenis van de steenbakkers in met Tunnelwandeling en Barrevoetspad

Ontdek de omgeving en leg de link naar het steenbakkerijverleden van De Schorre tijdens de tunnelwandeling die start aan De Velodroom. Of trek je schoenen uit en steek je blote voeten in de kleirestanten op het Barrevoetspad. Beide wandelingen zijn gratis toegankelijk. Wil je graag nog verder terug in de geschiedenis? Schrijf je dan in voor een wandeling met onze huisgids Jan Vaeck. Hij vertelt je alles over de planten en hun mythologische afkomst. Voor meer wandelinspiratie kan je terecht bij het infokantoor van Toerisme Rupelstreek op ons domein.