Staycation: trek het Havenland in

Auteur: 
Redactie
< >
Havenland Antwerpen
Uitstap Antwerpse Haven
Overzetboot op de Schelde
Havenland Antwerpen
<
Havenland AntwerpenUitstap Antwerpse HavenOverzetboot op de ScheldeHavenland Antwerpen
>

Zomer in eigen land, zomer in Havenland! De haven van Antwerpen toont haar veelzijdige kant: van natuur over cultuur en erfgoed tot educatie, mét een vleugje horeca.

Havenland verzamelt de initiatieven van zowat 20 Antwerpse organisaties die actief zijn in en rond de haven van Antwerpen. Om enkele initiatieven te noemen: schepen spotten, uitwaaien in het weidse polderlandschap, zeldzame vogels spotten, wandelen in een van de vele natuurgebieden of fietsen door de haven. Op vakantie in je eigen haven.

Op uitstap in de gigantische Antwerpse haven

Op zoek naar een tof dagje uit? Reis dan ’s naar Havenland. Op de nieuwe website lees je verhalen en een activiteitenkalender die je zullen prikkelen om eropuit te trekken. Hoe herken je de activiteiten? Op het terrein zullen routes en deelnemende partners te herkennen zijn aan het Havenlandlabel. Dat label garandeert dat de deelnemende initiatieven voldoende kwaliteit bieden. Samen met de fiets- en recreatiekaart en de website is het ook dé manier om makkelijk je weg in de gigantische haven te vinden en je uitstap goed te plannen. Alles staat netjes gebundeld op de activiteitenkalender van www.havenland.be.

Band tussen haven en omgeving versterken

“Heel wat overheden en privé-organisaties bieden hun recreatieve en informatieve activiteiten aan in het havengebied. Met Havenland willen we al die initiatieven op een eenvoudige manier onder de aandacht brengen. Want als wereldhaven hebben we heel wat te bieden,” licht de Antwerpse havenschepen Annick De Ridder toe. “Op deze manier kan “Havenland” de band tussen de haven van Antwerpen, de havengemeenschap, wie in de omgeving woont en al wie er wil komen ontspannen of iets bijleren.”

Havenland is een initiatief van Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever, het Havencentrum, in structurele samenwerking met gemeente Beveren, gemeente Zwijndrecht, gemeente Stabroek, stad Antwerpen, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Visit Antwerpen, de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, Toerisme provincie Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Waasland, Agentschap Natuur en Bos, De Vlaamse Waterweg, het departement Mobiliteit en Openbare werken, EGTS Linieland van Waas en Hulst en Natuurpunt.