Nazomerse trip met stip: Kortrijk

Auteur: 
Redactie
< >
Kortrijk weide
Leieboorden
Leieboorden
<
Kortrijk weideLeieboordenLeieboorden
>

Wist je dat Kortrijk met zijn bijna 80.000 inwoners na Brugge de grootste stad van West-Vlaanderen is. Deze stad aan de Leie scoort hoog in de populariteitspolls van dagtoeristen. Historisch erfgoed gaat er hand in hand met moderne architectuur. Alles om de zintuigen te prikkelen. (foto’s: @Kattoo)

Met zijn vele restaurants, hippe streetfoodspots en volkscafés kunnen de foodlovers zich uitleven in de Guldensporenstad. Ga er proeven van de kookkunsten van diverse chefs. Wie graag mooi gekleed op restaurant gaat, kan dan eerst even langs bij een van de vele lokale kledingshops.

Familietrip in Kortrijk

Op stap met de kroost? Bekende trekpleisters zijn het Begijnhof, de Broeltorens en het shoppingcenter 'K in Kortrijk'. Jong en oud komt er aan z’n trekken. Ga minigolfen in het Astridpark of beleef waterpret in Lago Kortrijk Weide, het Kortrijkse zwemparadijs.

Op zoek naar iets anders?

Kortrijk telt vele creatieve hotspots. Vaak zetten bloggende Kortrijkzanen je op weg. Op de website van timetomomo is een heuse reisgids van Kortrijk beschikbaar met twee wandelingen. De eerste wandeling neemt je op sleeptouw langs het Buda-eiland en de Leieboorden. De tweede wandeling toont het beste van historisch Kortrijk.

Cultuur in Kortrijk

Kortrijk is een cultuurminnende stad, zeker en vast. Stap het charmante Begijnhof binnen, ontdek de industriële geschiedenis van de stad of ga te voet op verkenning dankzij de stadswandelroute. Of speel zelf kapitein tijdens een boottochtje op de Leie, ontdek het vlasverleden in museum Texture of geniet van de terrassen aan de verlaagde Leieboorden.

Meer info voor een bezoek aan Kortrijk? Ga ’s langs en beleef het zelf.