Op vakantie in eigen land: Oosteroever in Oostende

Auteur: 
Redactie
< >
Appartement in Oostende te huur
Appartement aan zee te huur in Oostende
Appartement aan de kust te huur in Oostende
Luxe appartement aan de kust te huur in Oostende
Vakantieappartement te huur in Oostende
Luxe vakantie appartement voor 9 personen te huur
Luxe appartement met zee uitzicht in Oostende
<
Appartement in Oostende te huurAppartement aan zee te huur in OostendeAppartement aan de kust te huur in OostendeLuxe appartement aan de kust te huur in OostendeVakantieappartement te huur in OostendeLuxe vakantie appartement voor 9 personen te huurLuxe appartement met zee uitzicht in Oostende
>

Ben je er helemaal klaar mee, de werkdrukte en de deadlines? Dan is het tijd voor de pauzeknop en vakantie! Onze kust is ideaal om de batterijen weer op te laden. In Oostende beleef je een zomer vol joie-de-vivre aan zee!

Oostende, koningin der badsteden

In Oostende valt er altijd wel iets te beleven, in eender welk seizoen. Je vindt er heel wat fijne plekken om te ontspannen. Ontdek de fietsroutes, de wandelpaden en de eet- en drinkadresjes. Loop eens langs de waterkant, door de duinen en langs de gezellige lanen van deze kuststad. Een ‘Stad aan Zee’ met een authentieke vissersambiance aan de haven, het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de kunst in het Mu.Zee en het James Ensorhuis. Bekijk de agenda met alle evenementen in en rond Oostende: ontdek hier de toppers.

Een tip: Oosteroever!

De Oosteroever is een prima plek voor een vakantie in eigen land. Een rustig deel net buiten de stad, ideaal te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken. Het gebied is verkeersluw en dus geschikt om een natuurwandeling te maken. De gratis overzetboot maakt het voor kinderen nog leuker.

Wat je hier zeker moet doen:

Fort Napoleon: de inkompoort tot de Oosteroever. Het knap gerestaureerde fort dat Napoleon liet bouwen in 1811 als verdediging tegen de Engelse dreiging is nu een plek voor het hele gezin. 

Strand op Oosteroever: hier is het doorgaans rustiger dan op het grote strand, de perfecte plaats om te wandelen en uit te waaien.

Vuurtoren: deze vuurtoren, in de volksmond gekend als "Lange Nelle", is de vierde vuurtoren in de geschiedenis van Oostende en de derde op die locatie.

De Halve Maan: dankt zijn naam aan zijn vorm van een halve cirkel. Deze voormalige militaire site omvat een commandobunker, drie zware Flakbunkers (luchtafweergeschut), een flankeringskazemat en verscheidene andere bouwwerken.

Ruim vakantieappartement aan zee Oostende

Begint het te kriebelen? Ga dan alvast op zoek naar de perfecte (vakantie)woning of huur een appartement aan zee. In Oostende zijn er veel prachtige logies. Dit is alvast een van onze favorieten:

Appartement Baelskaai Oostende: vakantieverblijf 9 personen Belgische kust

Wil je veilig op vakantie in Oostende? Lees hier hoe dat kan.