Met de auto naar de Elzas: langs vakwerkhuizen en wijngaarden

Auteur: 
Redactie
< >
Met de auto naar de Elzas

Ingesloten tussen het massief van de Vogezen en het Zwarte Woud geldt de Elzas als de meest atypische regio van Frankrijk. Maak kennis met de bosrijke uitlopers van de Vogezen, het Europees karakter van Straatsburg en de authentieke wijndorpjes langs de populaire Route des Vins.

Natuur, rust en schoonheid

Wie de Elzas en Noord-Vogezen met de auto verkent rijdt temidden van wondermooie natuur en talrijke vakwerkhuizen. Wandelend of traag rijdend kan je er mateloos van genieten van de rust en de schoonheid. Aan tips voor uitstapjes geen gebrek. Thema's als kristal, kastelen, de bunkers van de Maginotlinie, wijn en uiteraard de vakwerkhuizen komen aan bod. Wie er graag een grote stad bij heeft zal moeten kiezen. Straatsburg en Colmar zijn de grotere bekende steden maar evenzeer kan je naar Obernai, Munster en Saverne. En natuurlijk mag je de bekende wijndorpjes op de Route des Vins natuurlijk niet overslaan.

Reizen met de auto door Vogezen en Elzas

Reispromotor Euroreizen biedt een rondreis met eigen wagen waarbij je start in het noorden van de Vogezen, veelal een onbekende streek. Via Straatsburg zak je dan af naar het hart van de Wijnroute en kan je van daaruit uitstappen maken naar Colmar, Riquewihr, Les Ballons en nog veel meer. Inbegrepen zijn 4 overnachtingen in La Petite Pierre (Noord-Vogezen) en 3 in Zellenberg (wijnroute), telkens met ontbijtbuffet en uiteraard een pdf-gids Elzas-Vogezen met 5 stadswandelingen en 3 autoroutes.

Gratis reisgids en programma