Archeologie in Antwerpen: terug in de tijd langs 16 straffe plekken

Auteur: 
Redactie
< >
<
>

De stad Antwerpen lanceert een nieuwe archeologieroute langs 16  locaties. Bezoekers maken kennis met het rijke verleden van de stad aan de hand van hoorspelen, interviews, animaties, puzzels en historisch beeldmateriaal. De route is gratis en terug te vinden in de Antwerp Museum App. (Foto: © Swa De Heel)

Archeologieroute van Eilandje naar ’t Zuid

De Archeologieroute vertrekt op het Eilandje en eindigt op het Zuid, bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Daartussen verbindt ze 16 locaties, waar via archeologisch onderzoek een stukje Antwerpse geschiedenis geschreven werd. De route kan gevolgd worden, maar dat hoeft niet. Je kan op de kaart zelf punten kiezen en daar naar toe te gaan.

Elke plek onthult zijn archeologisch verhaal aan de hand van teksten, opgravingsbeelden en historische prenten. Daarnaast zijn er hoorspelen, spelletjes, animaties en interviews die de deelnemers helemaal terug in de tijd doen reizen.

Hoorspelen

Het concept en de tekst van de Archeologieroute werd ontwikkeld door Geheugen Collectief in opdracht van de dienst archeologie van de stad Antwerpen. De hoorspelen werden met veel enthousiasme ingeblikt door Studio Sonart met acteurs Bert Cosemans, Jitske Cosemans en Oscar Willems. Camera en montage van de interviews gebeurde door Bruut Collective, de animaties werden verzorgd door MediaMixer.

De Archeologieroute is te volgen op de smartphone. Download de Antwerp Museum App gratis in de App store voor iPhone of de Play Store voor Android.

Meer info: www.antwerpmuseumapp.com.