Livigno gekozen tot beste skiresort 2018-2019

Auteur: 
Redactie
< >

Het Italiaanse ski-oord Livigno, ook wel Little Tibet genoemd, is door reizigers gekozen tot het beste skiresort. Tijdens de online-verkiezing van go4ski.com, waarbij zowel online als via social kanalen gestemd kon worden, werd de Italiaanse stad genomineerd voor de titel. In de finale nam Livigno het op tegen prestigieuze skigebieden in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

Het belastingvrije wintersportresort Livigno ligt in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei.

Concurrentie was groot

Zestien Europese skigebieden stonden in de finalerondes. Livigno ging de concurrentie aan met Alpe Lusia, Cortina, Val Gardena, Ötztal Sölden, Ponte di Legno Tonale, Garmisch-Partenkirchen, Zermatt Matterhorn, Val di Fassa, Val di Sole, 3 Zinnen, Courmayeur, Alta Valtellina, Zell am See-Kaprun, Arabba en San Martino di Castrozza. De Best Ski-resort Award wordt georganiseerd door Go4ski.com. “Het is niet de eerste keer dat Livigno deze prijs wint en we doen ons best om nog 100 van dit soort prijzen te winnen. We willen graag onze gasten bedanken voor hun stem op Livigno”, aldus Luca Moretti, CEO van Livigno Tourist Board.

115 km pistes

Livigno heeft 115 km aan pistes en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden. Deze waardering voor ‘Little Tibet’ gaat gepaard met twee nieuwe liften  en een nieuwe gratis bus ‘Skilink’ die de twee skigebieden van Livigno verbindt. Daarnaast hebben een recent geopend museum over de geschiedenis van de ski, de opening van het biatlon-gebied voor amateurs en de kandidatuur voor de Olympische Winterspelen 2026 bijgedragen aan deze titel.

Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.