Peloton de Paris lanceert fietskleding van gerecycleerde stoffen

Auteur: 
Uschi Van den Wyngaert
< >
Peloton de Paris collectie 2020
Peloton de Paris collectie 2020
Peloton de Paris collectie 2020
Peloton de Paris collectie 2020
<
Peloton de Paris collectie 2020Peloton de Paris collectie 2020Peloton de Paris collectie 2020Peloton de Paris collectie 2020
>

Wendy Janssens en Vincent Van Parys, de oprichters achter de eerste fietsbar in België en het cycling label ‘Peloton de Paris’, lanceren fietskleding bestaande uit 100% gerecycleerde  stoffen en 100% hoogtechnologische materialen.

Het Peloton de Paris label bestaat vier jaar en is gekend voor zijn hippe wielertenues. Anno 2020 maakt het een statement op ecologisch vlak: ‘high performance’ fietskledij kan ook ontworpen worden met 100% gerecycleerde stoffen, met minimalistische designs en handige rug- en broekzakjes om dingen weg te stoppen.

Fietskleding van PET flessen

De lijn kreeg de naam ‘Recon’ waarvan de RE voor ‘recycled’ staat, ECO van ‘ecological’ werd afgeleid, en de N voor ‘nature’ staat. Recon (vertaald: ‘op verkenning gaan’) verwijst daarenboven ook naar de term ‘recon ride’ (waarbij een profwielrenner het wedstrijdparcours op voorhand verkent). Het pure, minimalistische design is een knipoog naar de unieke, 100% gerecycleerde materialen die gebruikt werden voor het ontwerpen van deze lijn. Zo zijn de Recon stukken vervaardigd uit gerecycleerde PET flessen en polyester vezels uit gerecycleerde grondstoffen op basis van olie voor het hoogtechnologische aspect.

De Recon collectie bestaat uit 100% hoogtechnologische materialen, zowel op het vlak van vochtabsorptie als ventilatie dankzij extra geperforeerd materiaal onder de armen. In totaal zijn er vijf verschillende designs in de Recon lijn: zwart, donkerpaars, aqua-groen (celeste), donkerblauw (navy) en kaki.

Drie collecties voor het zomerseizoen

Voor het zomerseizoen komt Peloton de Paris met drie nieuwe kledingcollecties. Zo is er naast de vernieuwende Recon lijn, opnieuw een prachtige Domestique en Sprinteur lijn.
Domestique verwijst naar ‘knecht’ in wielerjargon en alludeert op de functie van de ‘helper’ binnen een fietsteam die alles doet om de kopman zo veel mogelijk uit de wind te zetten zodat hij de wedstrijd kan winnen.
Sprinteur verwijst het idee van ‘aero’, zeer lichte en verfijnde stoffen, uiterst ademende en sneldrogende stoffen.

In totaal zijn er voor het zomerseizoen elf nieuwe jerseys waaronder vijf Recon jerseys, vier Domestique jerseys en twee Sprinteur jerseys. Voor de vrouwen zijn er vijf jerseys van de Recon lijn (uniseks), alsook twee jerseys van de Domestique collectie met name de ‘Terrazzo’ navy en de Laser Deep Purple (damessnit).

Gravel riding

Verder volgt het team van Peloton de Paris de allernieuwste trends op de voet en biedt het volledig gepersonaliseerde gravel bikes aan voor de ‘gravel riding’ hype die momenteel hoge toppen scheert.