Sokkencollectie ten voordele van Special Olympics Belgium

Auteur: 
Redactie
< >
BENT sokkencollectie ten voordele van Special Olympics Belgium
BENT sokkencollectie ten voordele van Special Olympics Belgium
<
BENT sokkencollectie ten voordele van Special Olympics BelgiumBENT sokkencollectie ten voordele van Special Olympics Belgium
>

Schoenenzaak BENT Merkschoenen pakt dit voorjaar uit met een sokkencollectie ten voordele van Special Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking.

Special Olympics is een internationale beweging die atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten zet om zo hun zelfvertrouwen, gezondheid en dagelijkse leven te verbeteren. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium waren normaal gezien hét sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3.400 atleten. Door de verspreiding van het coronavirus zag SOB zich echter gedwongen de Nationale Spelen dit jaar te annuleren.

#SpecialThanks sokkencollectie

“Toen we vorig jaar kennismaakten met de mentale en fysieke kracht van de SOB-atleten en de energie van alle vrijwilligers, groeide het idee dat ook wij ons steentje wilden bijdragen. Daarom hebben we contact opgenomen met Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium, en een samenwerking opgestart, met deze unieke #sokkencollectie als resultaat”, vertelt Jan Driegelinck, CEO van BENT, een Belgisch modebedrijf met het hoofdkantoor in Waregem.

Een deel van de opbrengst van de #SpecialThanks sokkencollectie zal gebruikt worden om sport te blijven bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, sportmateriaal aan te kopen, en om opnieuw sportevenementen te organiseren.

BV’s ondersteunen sokkencampagne

De lijst van bekende Belgen die zich achter de sokkencampagne scharen, is lang. Onder anderen Koen Wauters, Erika Van Tielen, Kevin Janssens, Rani De Coninck, BV-koppel Lauren Versnick en Jens Dendoncker, maar ook topsportsters Pieter Timmers, Tessa Wullaert, Yanina Wickmayer en SOB-ambassadeur Henny Seroeyen, en zelfs Miss België Celine Van Ouytsel en illustratrice Eva Mouton trokken een paar sokken aan ter ondersteuning van de SOB-atleten en postten hierover op hun social media. De sokkencollectie is er zowel voor mannen als vrouwen, en voor sportievelingen en bankliggers.

Waar kan je de sokken kopen?

De #SpecialThanks-sokkencollectie is verkrijgbaar in alle BENT-winkels en in de webshop (richtprijs: € 9,95).

Special Olympics Belgium

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. Sporters Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van deze organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité.