Schoenenfabrikant Ambiorix is 10 jaar hofleverancier

Auteur: 
Redactie
< >
Schoenenmerk Ambiorix
Ambiorix
Ambiorix
<
Schoenenmerk AmbiorixAmbiorixAmbiorix
>

Ambiorix levert al enkele decennia exclusieve handgemaakte schoenen aan het koningshuis dat trouw blijft aan hun favoriete schoenenmerk. In 2009 kreeg Ambiorix door toenmalig Koning Albert de officiële titel ‘Gebrevetteerd Hofleverancier van België’ toegekend.

Door de troonswisseling in 2013 werden alle hofleveranciers opnieuw gekozen, want elke vorst selecteert zijn eigen hofleveranciers. Koning Filip trad in de voetsporen van zijn vader want ook na de troonswisseling mocht Ambiorix de titel van hofleverancier behouden.

Deze titel is een voorrecht, omdat het een bewijs is van het koninklijke vertrouwen in de diensten en de kwaliteit van de geleverde producten. Zaakvoerder Peter Vavedin : “Het is een hele eer om na 10 jaar nog steeds hofleverancier te mogen zijn. Deze erkenning geeft Ambiorix extra uitstraling zowel nationaal als internationaal. Dit heeft zeker impact in landen zoals Japan.”

Ambiorix begon als ambachtelijke schoenmakerij

In 1895 begon Louis Steyns een schoenmakerij in Verviers en deze werd in 1907 overgebracht naar Tongeren om uit te groeien tot de meest vooraanstaande schoenenfabrikant van België. In de jaren zeventig overleefde Ambiorix de West-Europese crisis in de schoenensector door vast te houden aan kwaliteit en produceert op de dag van vandaag nog steeds jaarlijks bijna 100.000 paar schoenen in zijn fabriek te Tongeren. Sinds 2007 runt de familiale groep Vavedin het bedrijf en geeft Ambiorix een nieuwe impuls waarbij kwaliteit, draagcomfort en design centraal blijven staan.

Gebrevetteerde Hofleveranciers van België

Traditiegetrouw wordt omstreeks 15 november, Koningsdag, de lijst bekendgemaakt van nieuwe hofleveranciers. De titel is persoonlijk en komt toe aan wie de hoogste bestuursfunctie in het bedrijf vervult. Alle ‘Gebrevetteerde Hofleveranciers van België’ dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel: passie voor het vak, uitmuntendheid, beroepsethiek, eerlijkheid en uiteraard sterke verbondenheid met ons land.