Natuurpunt en Durabrik slaan handen in elkaar voor meer natuur

Auteur: 
Redactie
< >
Natuurpunt en Durabrik slaan handen in elkaar

Het Gentse bouwbedrijf Durabrik gaat een samenwerking aan met natuurvereniging Natuurpunt. Voor elke vierkante meter funderingsplaat van Durabrik creëert Natuurpunt één vierkante meter natuur.

Duizenden vierkante meters nieuwe natuur

Met deze langetermijnverbintenis tonen Durabrik en Natuurpunt aan dat duurzaamheid verder gaat dan goed isoleren en het plaatsen van zonnepanelen. Beide partners streven naar 20.000 à 30.000 vierkante meter natuurcreatie op een jaar. De financiële bijdrage die Durabrik levert zal Natuurpunt inzetten om natuurgebieden over Vlaanderen te voorzien van meer en betere natuur. Een eerste project ligt in het natuurgebied Kapellemeersen in Aalst. Natuurpunt zal hier een verwaarloosd perceel omvormen tot een natuurlijk bos met een bijhorend wandelpad. Bovendien zullen verschillende zonevreemde koterijen met een oppervlakte van 500 vierkante meter op termijn verwijderd worden.

Natalie Sterckx, woordvoerder van Natuurpunt: “We hopen met deze samenwerking aan te tonen dat bedrijven en natuurverenigingen samen kunnen zorgen voor een verstandiger ruimtelijk gebruik in Vlaanderen. Via dit project mikken we op 20.000 à 30.000 vierkante meter extra natuur per jaar, dit is ongeveer twee à drie voetbalvelden groot, telkens dichtbij de projecten van Durabrik.”

Bouwbedrijf met zorg voor het milieu

Joost Callens, CEO van Durabrik, licht toe: “We zijn blij dat we als bouwbedrijf, samen met Natuurpunt, kunnen aantonen dat wonen hand in hand gaat met zorg voor het milieu. Bij Durabrik is het bouwen aan een duurzame toekomst een van onze prioriteiten. Met onze drie CSR-medewerkers en de samenwerking met Natuurpunt bouwen we onze doelstellingen nu verder uit.”

Over Natuurpunt

Gesteund door meer dan 110.000 leden zetten 6.000 vrijwilligers en 450 professionele medewerkers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Jaarlijks verwelkomt de organisatie meer dan 2 miljoen bezoekers in natuurgebieden en bezoekerscentra verspreid over Vlaanderen. Natuurpunt beheert 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 25.000 ha.

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met meer dan 50 jaar ervaring een vaste waarde in de bouwsector noemen.

Op de foto: Lieven De Schamphelaere voorzitter Natuurpunt, Katrien Beulens, Schepen Milieu en Natuur (Aalst), Joost Callens CEO Durabrik en Rik De Baere van Natuurpunt- © Natuurpunt