Antwerpse decoratiespecialist Stoopen & Meeûs zet stevig voet aan grond in China

Auteur: 
Redactie
< >
Erik Van Heuven, CEO van Stoopen & Meeûs

De verven, pleisters en stucvloeren van de Antwerpse decoratiespecialist Stoopen & Meeûs zijn binnenkort te vinden in  de grote showrooms van Ugan Concept in 12 Chinese steden.

De producten van Stoopen & Meeûs worden nu al wereldwijd gebruikt door professionele schilders om prachtige resultaten te bekomen. De voorbije 20 jaar werkte het bedrijf uit Hoboken aan de internationale ontwikkeling van decoratieve afwerkingen voor vloeren, muren en meubels. Stoopen & Meeûs is momenteel in meer dan 80 landen actief.

China is onontgonnen markt

Erik Van Heuven, CEO van Stoopen & Meeûs, verduidelijkt de sprong naar China: “Wij willen nog verder internationaliseren wat in deze bijzondere tijden misschien niet vanzelfsprekend is, zeker niet richting China. Voor ons betekent dat enorme land een grote onontgonnen markt met heel veel potentieel. Maar tegelijk is het ook een onbekende markt. Daarom kozen we er bewust voor om in zee te gaan met Ugan Concept als een belangrijke en ervaren speler op de Chinese markt voor interieur en decoratie”.

Showrooms van bekende Chinese parketspecialist

Zelf produceert en verdeelt Ugan Concept in heel China hoogwaardig design parket en houten interieurelementen. Bij het Chinese publiek is het merk goed ingeburgerd en vooral gekend voor zijn hoogstaande kwaliteit. Ugan Concept verkoopt zijn producten doorgaans in grote showrooms. Ondertussen zijn dat er al 14 in een twaalftal Chinese steden.

Decoratieve pleisters, verven en stucvloeren

In die showrooms zijn voortaan ook de decoratieve pleisters, verven en stucvloeren van Stoopen & Meeûs te vinden. Dat is onder meer het geval in de miljoenensteden Suzhou, Hangzhou, Xi’an en Guangzhou. In de showrooms zijn muren in die materialen te bewonderen en staan er overal displays. Ter plaatse worden ook mensen opgeleid om met de producten van Stoopen & Meeûs te kunnen werken. Verder werden hiermee al enkele private projecten gerealiseerd, onder meer in een villa voor een Japanse architect. Er zitten bovendien nog heel wat grote commerciële en residentiële projecten in China in de pijplijn.

“Voor ons is Ugan Concept de uitgelezen partner voor onze expansie in China omwille van hun hoge kwaliteit. Anderzijds kiest onze Chinese partner ook bewust voor Stoopen & Meeûs omdat wij perfect passen in hun kwalitatief design concept. Zij zullen instaan voor de promotie en verdeling van onze producten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit voor ons bedrijf de juiste richting uitgaat”, aldus nog Erik Van Heuven.