Lunettes-Lunettes: oogcomfort op maat

Auteur: 
Redactie
< >
Optiekzaak Lunettes Lunettes
Optiekzaak in Boom: Lunettes-Lunettes
<
Optiekzaak Lunettes LunettesOptiekzaak in Boom: Lunettes-Lunettes
>

De naam van de zaak geeft eigenlijk al veel prijs over de filosofie van Lunettes-Lunettes: de Boomse optiekzaak profileert zich als brillenwinkel in het kwadraat, met service én ‘oplossingen’ op maat.
Zaakvoerder Ilse Swerts en haar gedreven groep medewerkers maken er een erezaak van om de ogen van elke klant in de kijker te zetten.
Lunettes-Lunettes heeft niet alleen oog voor esthetiek maar ook voor elke mogelijke parameter: uw blik wordt niet alleen mooier, maar ook beter!

In raad en daad: optimale optiek op maat

Ilse zat al een aantal jaar in het vak toen ze door het bos de bomen niet meer kon zien in het enorme aanbod aan optiekketens en designmonturen. En omdat niet zien nu niet bepaald een optie is in deze sector, nam ze wat afstand om haar blik te verruimen en haar visie scherp te stellen. Ze zag snel brood én toekomst in een persoonsgerichte werkwijze.

We profileren ons niet als brillenverkopers, maar proberen om op basis van peilbare parameters en eigen expertise een optimale oplossing voor te stellen voor elke klant.

"In de voormiddag werken we alleen op afspraak: door tijd te maken, kunnen we kwaliteit garanderen. In de optische sector is meten echt weten: we meten niet alleen de klassieke correctie, maar analyseren ook het gedrag van de ogen in verschillende lichtsituaties en hebben ook oog voor bijvoorbeeld de pupilreactie en de structuur van het hoornvlies. Met die gegevens gaan we aan de slag: in een eerste fase gaan we alle data analyseren, om vervolgens een strikt persoonlijk pakket aan parameters in één glas te integreren. Dat gepersonaliseerde glas staat garant voor optimaal comfort en fantastische functionaliteit.”

Het oog wil ook wat: mooie maatwerkmonturen als verleidelijke verpakking

Uiteraard wordt ook de esthetiek niet uit het oog verloren: Lunettes-Lunettes biedt een attractief aanbod aan blikvangers, met een scala aan mogelijkheden om te pimpen en te finetunen. Op die manier is er een bril voor elke wens of gril.

We werken samen met het hippe en hoogstaande Britse ontwerper en atelier Tom Davies. Zij hebben een gevarieerd gamma ‘standaardmonturen’, die ze kunnen personaliseren met een unieke kleur, een andere diktestructuur, een verschillende veeraanhechting…

"Uiteraard is het aan de klant om te kiezen, maar ook voor de ‘vormelijke’ kant beschikken we over heel wat expertise. Door gericht en nauwkeurig te observeren, kunnen we de klant gericht adviseren: de houding en de uitstraling zijn daarbij van essentieel belang, en pas dan komen de vorm van het gezicht en het lichaam. Een bril op maat is in de eerste plaats een verlengstuk van de persoonlijkheid en niet van het lichaam waarin dat karakter verpakt zit. We leggen rustig uit wat het effect is van bepaalde brillen en glazen en maken een foto van elke ‘pasbeurt’, zodat de klant de diverse opties rustig kan bekijken en vergelijken. We zijn geen psychologen, maar we proberen er toch voor te zorgen dat een klant zichzelf en het leven rooskleurig(er) ziet met zijn nieuwe bril.”

Duurzaamheid hoog in vaandel

Lunettes-Lunettes hanteert een andere aanpak dan de klassieke wijze. Dankzij adequaat advies zal je als klant ‘goed kopen’, en dat heeft niet altijd te maken met ‘goedkoop’.
“Een eventueel prijsverschil vertaalt zich in optimaal oogcomfort en glasheldere garanties. Wie kiest voor glazen op maat, geniet gedurende drie jaar van een all-riskverzekering, die alle kosten voor 80 % dekt. Ook bij de materiaalkeuze richten we onze pijlen op hoogwaardige materialen die een lang leven en een fenomenale flexibiliteit in de loop van het traject garanderen. Buffelhoorn is een exclusieve en elegante optie, katoenacetaat en titanium zijn de magische materialen voor een ander deel van het gamma. Ook hout zit in de lift: we werken samen met een Italiaanse firma die de lokale finesse en flair koppelt aan een stevige structuur. Zelfs de houten brillen worden gepersonaliseerd, in verschillende kleurcombinaties, met eigen neusbeentjes en de naam van de klant die gegraveerd wordt.”

Lens sana in corpore sano

In het aanbod van Lunettes-Lunettes zitten ook contactlenzen op maat, die het levenscomfort van de drager aanzienlijk verbeteren. Voor sommige beroepen of bepaalde situaties is een bril of een klassieke lens niet altijd handig, en dan bieden maatlenzen soelaas. Multifocale vormvaste lenzen koppelen een fenomenale functionaliteit aan extreem comfort.

We zijn geen klassieke ‘brillenverkopers’, maar bieden oplossingen waarbij uw bij- en verziendheid tot een minimale hinder wordt herleid. We vinden een oplossing voor zowat iedereen.

Lees meer over Lunettes-Lunettes