Een unieke, op maat gemaakte bril

Auteur: 
Redactie
< >

Optiek Lunettes-Lunettes is van mening dat iedere persoon anders is en dus ook een unieke bril verdient. Niet alleen de brilglazen zijn minutieus maatwerk in de Boomse zaak, ze helpen je ook een montuur op jouw maat en volledig naar jouw smaak te vinden.

Lunettes-Lunettes verdeelt de betere merken, waarvan ze de modellen zelf gaan uitkiezen op internationale beurzen in Milaan of Parijs. Kwaliteit, esthetiek en goede dienst na verkoop geven de doorslag in hun keuze. Per model nemen ze maar een of twee stuks in voorraad, zodat je niet snel iemand zult tegenkomen met dezelfde bril.

Een montuur op jouw maat

Lunettes-Lunettes kiest ook al jarenlang voor écht maatwerk. Ze werken samen met twee ontwerpers die elk op hun manier unieke brillen creëren, volledig aangepast aan de wensen en het hoofd van de klant.

Tom Davies

Lunettes-Lunettes is een van de weinige zaken in de regio die brillen van Tom Davies aanbiedt. Dat is een Engelse firma die met de hand brillen op maat maakt. De breedte van je hoofd, de vorm van je gezicht en neus en de welving van de wenkbrauwen bepalen allemaal hoe je bril eruit zal zien. De opticien zal al die maten dus nauwkeurig opnemen. Vervolgens kies je het model en de dikte van het montuur en de kleuren die je wenst. Alles is mogelijk: je kan zelfs een volledig nieuw montuur creëren. Vooraleer het ontwerp in productie gaat, krijg je een uitgebreid portfolio met afbeeldingen, een designtekening en een blauwdruk, zodat je op voorhand het ontwerp kunt evalueren.

Bij Tom Davies maken ze voor ieder hoofd en voor ieder gezicht een bril. Is je bril klaar, dan personaliseren ze hem verder door je naam of een citaat (of zelfs je telefoonnummer!) in je bril te graveren. Maatwerk betekent dat je drie tot zes weken op je nieuwe bril zult wachten. Het prijskaartje blijft wel acceptabel voor een bril op maat: tussen 450 en 700 euro. Wanneer je voor edelmetalen kiest, ligt die prijs hoger. Daar staat tegenover dat elke bril van Tom Davies uniek is en volledig bij je past.

FEB31ST

FEB31ST is een Italiaans merk dat houten brillen produceert. Elk montuur bestaat uit meerdere fijne laagjes hout. In eerste instantie bood de firma een aantal standaardmodellen aan en bepaalde de klant een kleur door een unieke samenstelling van 13 houtlaagjes te maken. Zo koos een klant van Lunettes-Lunettes voor een bril waarin op subtiele wijze de Italiaanse vlag verwerkt zit. Elke verdeler van FEB31ST heeft bovendien zijn eigen kleurenpallet.

Nadien begon FEB31ST ook te werken met titanium. Dankzij titanium inserts in de oorstukken en aparte neusbeentjes waren ook de maten van de brillen personaliseerbaar. Wanneer de bril is aangepast aan het hoofd van de drager, betekent dat meer draagcomfort. Een andere innovatie zijn de zeer lichte brillen. Die bestaan uit 7 houtlagen om gewicht uit te sparen. Tussen het hout zit koolstofvezel om de bril te verstevigen.

Het hout van de brillen is beschermd, maar Lunettes-Lunettes raadt klanten toch aan om hun brillen een periodiek onderhoud te geven. De zuurtegraad van je huid en de omgeving kunnen het hout namelijk aantasten en doen verkleuren. Tijdens zo’n onderhoud zal Lunettes-Lunettes je bril ontvetten en behandelen met een voedingslaag om het hout lang mooi te houden.

Ieder persoon is uniek, dus waarom zou je kiezen voor een standaardbril? Bezoek Lunettes-Lunettes en laat je adviseren op weg naar jouw bril op maat.