Virtuele wijnproeverij tijdens Wine Village van Global Wineries

Auteur: 
Redactie
< >

Voor zijn jaarlijkse Wine Village gooit Global Wineries het door de coronamaatregelen over een heel andere boeg. Het bedrijf uit Kapellen gaat de digitale toer op. Tijdens de proeverij van 15 september tot 15 oktober 2020 kunnen wijnliefhebbers op eigen ritme liefst 620 wijnen uit 17 landen ontdekken.

In plaats van een klassieke editie zag Global Wineries het als een uitdaging om zijn Wine Village dit jaar volledig digitaal op te zetten. Van 15 september tot 15 oktober 2020 kunnen de liefhebbers op eigen tempo online wijnen ontdekken, begeleid met informatie van de wijnproducenten zelf.

Het aanbod bestaat uit 620 wijnen uit 17 bekende en minder bekende wijnlanden: Australië, Argentinië, België, Canada, Chili, Nieuw-Zeeland, Mexico, Californië, Zuid-Afrika, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Moldavië, Portugal en Frankrijk. Op die virtuele reis rond de wereld ontdekken de bezoekers ook verscheidene distillaten: wodka uit Lapland, gin uit het Verenigd Koninkrijk, whisky uit Ierland en rum uit Nicaragua.

Virtuele wijnproeverij in Kapellen met video’s

Aan de wijnproducenten vroeg Global Wineries telkens om een korte video te maken. Hierin geven zij toelichting over hoe de wijnen smaken, alsook informatie over het wijnhuis zelf begeleid met mooie beelden van de wijngaarden. Daarnaast krijgen de bezoekers aan de Virtual Wine Village ook culinaire tips en vernemen ze welke wijnen de favorieten zijn van de wijnmakers zelf.

Digitaal wijnproefpakket samenstellen

Bezoekers kunnen een proefpakket samenstellen en bestellen. “Met die proefpakketten kunnen ze in huiselijke kring zelf wine tastings organiseren met familie of vrienden. Daarbij bieden wij graag extra’s in de vorm van promoties en kortingen. Deelnemers aan de Virtual Wine Village zullen in ons aanbod allicht bekende wijnen terug vinden, maar daarnaast valt er heel wat nieuws te ontdekken”, vertelt Filip Van den Bosch, medevennoot van Global Wineries.

“Met deze editie spreken we voor een beperkte periode in de eerste plaats een digitaal publiek aan. Maar het is zeker niet bedoeld als webshop. Rechtstreekse interactie met de deelnemers blijft voldoende aanwezig. Proefpakketten en bestellingen worden immers op afgesproken tijdstippen bij ons opgehaald”, voegt medevennoot Paul Dielen er nog aan toe.

Een miljoen flessen in voorraad

Global Wineries werd in 2004 opgericht door Paul Dielen, Peter Goossens en Filip Van den Bosch. Op dit moment heeft het bedrijf 24 mensen in dienst. De kantoren, showroom, tasting ruimte en magazijnen (3.300 m²) zijn gevestigd op het bedrijventerrein Starrenhof aan de Starrenhoflaan 46 in Kapellen.