Verhuisfirma start met automatische meubelopslag

Auteur: 
Redactie
< >
meubelopslag van Anthonissen Moving & Logistics

Zelf online een plaatsje reserveren om je meubels op een veilige plek een tijdje op te slaan? Het kan voortaan via het volautomatisch systeem van Anthonissen Moving & Logistics in Mortsel.

Anthonissen bouwde een speciale ‘Selfstore’ constructie met plaats voor 150 units. Deze units variëren van 2 m² tot 12 m² en worden aangevuld met 2 units van 38 m². Ze zijn toegankelijk met de auto of een caravan. Een bestelwagen kan je binnenrijden in het pand tot op 25 meter van de verste box.

Hoe werkt automatische meubelopslag?

Selfstore is een volautomatisch systeem. Dit betekent dat je vanuit je zetel kan bestellen en online reserveren. Via een bericht op je smartphone kan je de app downloaden. Is de bestelling in orde, dan ontvangt de huurder een code om de unit via zijn smartphone te openen. De toegang tot de unit is verzekerd 7 dagen op 7 van 6 uur tot 20 uur.

Veilige opslag dankzij box watcher en camera’s

Er ging veel aandacht naar de beveiliging van Selfstore. Elke unit is individueel beveiligd met een ‘box watcher’. Elke activiteit in verband met beweging of inbraak wordt via gsm gemeld, ook bij Selfstore zelf. Op de in- en uitgangen en in de gangen staan alles bij elkaar 16 beveiligingscamera’s opgesteld.

Voor particulieren en professionelen

“Met Selfstore richten wij ons op particulieren, bedrijven en zelfstandigen”, zegt Anthony Anthonissen. “Een advocaat kan hier zijn archief kwijt bijvoorbeeld. Een loodgieter vindt hier ruimte voor zijn voorraad. Particulieren kunnen een unit huren als het verlengde van hun garage, zolder of kelder. Het hoeft helemaal niet meer in combinatie met een verhuis, maar kan uiteraard nog wel.”

Eigen boxbeheer in volgende fase

Via www.selfstore.be krijgen de bezoekers informatie over de beschikbare units met daarbij ook beeldmateriaal. In een latere fase zullen de gebruikers via een logincode hun eigen boxen kunnen beheren en hun facturen bekijken. Het zal dan ook mogelijk zijn om online na te gaan welke units nog vrij zijn. Een unit kan je huren kan vanaf 1 maand tot zelfs 10 jaar.