Pjez Unik: van elk stuk één en toch kunst voor iedereen

Auteur: 
Redactie
< >
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
<
Pjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in KloosterstraatPjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in KloosterstraatPjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in KloosterstraatPjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in KloosterstraatPjez Unik, Antwerpse kunstgalerij in Kloosterstraat
>

In de Antwerpse Kloosterstraat doet Pjez Unik zijn naam alle eer aan, met een knappe en karakteristieke collectie aan unieke stukken. De schrijfwijze van de naam accentueert het opzet van Pjez Unik: ook de zaak zelf zorgt met een origineel opzet ook voor een verfrissende visie in een artistieke buurt. Pjez Unik is de creatieve combinatie van een kunstgalerij en een aparte tentoonstellingsruimte.

De lat ligt hoog, maar de drempel is laag

Met een flexibele formule zorgt Pjez Unik ervoor dat kunst uit het selectieve circuit wordt gehaald: bij Pjez Unik kan je gewoon binnenstappen om van een gevarieerd en attractief aanbod te genieten. Voor een diverse en dynamische doelgroep wordt een mix van stijlen en technieken in de kijker gezet, en ook kopen wordt bereikbaar door werken voor elk budget.

 

Vormelijke variatie en de focus op persoonlijke appreciatie

Peggy en het hele team van Pjez Unik staan erop om geen eenheidsworst te serveren.
“We kiezen bewust voor een bijzonder gevarieerd aanbod: klassieke werken en gedurfde creaties staan broederlijk naast elkaar en een gevestigde waarde deelt de ruimte met een beginnend kunstenaar. Zelf spreken we graag van ‘eclectische harmonie’.

Door heel veel te etaleren, trachten we ook een beetje te polariseren: het is echt wel de bedoeling dat elke bezoeker of potentiële koper op basis van individuele intuïtie gaat evalueren. Dat impliceert dat je bepaalde zaken ook echt lelijk mag vinden: door bepaalde zaken te elimineren, ga je je eigen voorkeur nog duidelijker waarderen. Zowel de creatie als de appreciatie van kunst zijn strikt persoonlijk en je moet een stuk kiezen dat echt bij je past.”

 

Pjez Unik verzorgt de band tussen kunstenaar en klant

“Door prospectie en selectie werken we samen met een gevarieerde groep creatievelingen, die we stuk voor stuk persoonlijk kennen. Bij elke kunstenaar hebben we op zijn minst een atelierbezoek gedaan om de creatie-energie op te snuiven en de kunstenaar te observeren en te appreciëren in zijn natuurlijke habitat.

We hebben met elke kunstenaar een exclusiviteitsovereenkomst: de meeste kunstenaars zijn maar wat blij dat ze zich uitsluitend op het creatieproces kunnen concentreren en dat ze op ons kunnen rekenen om hun inspanningen te etaleren en te valideren. Een galerij is een onmisbare opstap om gelanceerd te geraken in de kunstwereld.

Bij Pjez Unik zijn we een discreet doorgeefluik tussen een hoogst individuele creatie en een dito appreciatie: we zullen de klant kundig begeleiden, zonder hem met grote verhalen te misleiden. Een kunstwerk moet zijn verhaal zelf vertellen: de individuele interpretatie is vaak essentieel voor de appreciatie.”

 

Respect voor elk object

“Kunstenaars hebben een hechte band met elk van hun creaties, die ze vaak als hun kinderen beschouwen. Als verkoper en als klant is het essentieel om die binding te waarderen in elke betekenis van het woord: het is belangrijk om aan een emotionele waarde ook een geldelijke waarde toe te kennen. De prijs wordt steeds bepaald door de kunstenaar en staat nooit of nergens ter discussie. Heb je op een bepaald werk je zinnen gezet maar beschik je niet meteen over het gewenste budget? Dan helpen we graag om je droom te realiseren door voor jou een oplossing op maat te voorzien.

Want wie spaart, verdient art: dat is een beetje het concept achter Artwish. Het volstaat om een kleine aanbetaling te doen, en dan wordt het werk van je dromen voor een vooraf bepaalde tijd gereserveerd. Zo kan de klant, i.p.v. cadeau(cheques) of bloemen, een bijdrage vragen voor het gewenste kunstwerk aan vrienden en familie, ideaal dus als er feestjes en speciale gelegenheden aankomen. Deze fantastische formule maakt een kunstwens voor een groot publiek haalbaar en betaalbaar!”

Raad op maat: welk werk hoort er thuis in jouw huis

Net zoals een vakantiewijn beter smaakt op de locatie, is het decor ook erg belangrijk om een kunstwerk tot zijn recht te laten komen. Wie twijfelt tussen één of meerdere kunstwerken, kan een vrijblijvende thuispresentatie aanvragen: de mensen van Pjez Unik brengen een huisbezoek met de gevraagde kunstwerken om zo deze in de juiste energie en bij het aanwezig licht van de locatie te presenteren.

Roulatie zorgt voor relatie

Pjez Unik doet zijn naam eer aan door voor een variabel aanbod te zorgen: ook voor ‘habitués’ is elk bezoek anders, naast de permanente collectie is er telkens een thematentoonstelling. “Omdat bezoekers en klanten elke keer iets nieuws vinden, slagen we erin het telkens de moeite te maken om even binnen te springen.”