Graffitikunstenaar Cee Pil onthult toekan aan nieuw Van der Valk hotel in Gent
Liefhebbers van street art hebben een nieuw bedevaartsoord. Graffitikunstenaar Cee Pil stelt namelijk zijn nieuwste werk voor: een stijlvolle toekan, geschilderd op de bureelcontainers van bouwgroep Jansen the Building Company aan het nieuwe Van der Valk-hotel in Gent.
Creativiteit is sterker dan een virus
Ook Wallin (de vzw die de publieke ruimte in Gent opwaardeert) ziet brood in het concept. “Creativiteit is sterker dan een virus. Door de krachten te bundelen met kunstminnende ondernemers krijgt de sector ademruimte.”
Graffitikunstenaar Cee Pil
Kunstenaar Cee Pil, die steevast onherkenbaar blijft, geeft vorm aan een toekan: “Dieren bekleden altijd een centrale plaats in mijn werk. Ze bevatten veel elementen waar je grafisch mee kan ‘spelen’. De keuze voor de toekan lag voor de hand, omdat deze vogel zo prominent aanwezig is in het logo van het naburige Van der Valk-hotel. Omdat het mixen van verschillende beelden mijn handelsmerk is, kwam een dubbel werk tot stand: enerzijds een zuiver beeld van een toekan, anderzijds een toekan gecombineerd met een papegaai.”
Graffiti aan Van der Valk hotel
De muurschildering oogt uiteraard mooi. Maar de toekans vertellen ook een verhaal, legt Max Van der Valk (directielid Van der Valk Hotel Gent) uit: “Dit werk helpt om de missie en de visie van de betrokken ondernemers tastbaar te maken. Kunst helpt om uit te drukken wie je écht bent.Toen onze bouwpartner Jansen met het idee kwam, waren we dan ook dadelijk enthousiast.”
Bedevaartsoord voor graffiti
Heel wat ‘street art hunters’ delen het enthousiasme van Max: het werk groeide de jongste dagen uit tot een bedevaartsoord voor liefhebbers van deze kunstvorm. En dat is exact wat opdrachtgever Jansen the Building voor ogen had. “Wij zijn een atypische bouwgroep, met een voorliefde voor schoonheid. Daarom integreren we kunst in onze kantoren en schenken we vaak een kunstwerk aan onze klanten. Op die manier geef je kunstenaars een forum, laat je een tastbare herinnering achter en zorg je voor een positief effect op de werkvloer: In een relatief saaie omgeving leidt kunst af van het gewone. Het zet de fantasie in werking en verhoogt de productiviteit en creativiteit”, weet CEO Nadia Jansen.