Zakenwereld wordt warm, hartelijk én professioneel onthaald in Corbie hotel en expat appartementen

Corbie

Hotel Apartments, Party & Meeting rooms
Auteur: 
Nicole Verstrepen

In het hartje van Mol-centrum, een gemeente die zich strategisch situeert in de driehoek Antwerpen – Eindhoven – Hasselt, vindt u driesterrenhotel annex expat appartementencomplex Corbie, een hedendaags familiebedrijf waar met Jan-Baptist Koch de tweede generatie aan het roer staat. Corbie legt niet alleen zakenmensen en expats te slapen, maar is ook het perfecte adres voor seminaries, vergaderingen, lezingen, events,… en allerhande feesten én een leuke uitvalsbasis voor een toeristisch arrangement of een weekendje weg.

De familie Koch is sinds 1993 actief in de hotelwereld. 
Vader Walter Koch nam dat jaar een voormalige residentie met serviceflats over waarin op dat moment reeds een hoteluitbating actief was. Het complex kreeg een frisse, hedendaagse look en telt vandaag een hotel met een dertigtal 
kamers met individuele badkamer en 70 gemeubelde appartementen voor expats. In 2004 bouwde de familie een Corbie Hotel in Lommel dat 35 kamers telt en het Corbie Hotel dat in 2008 in Geel de deuren opende, telt een vijftigtal kamers. Het wordt gerund door Jan-Baptists zus Pauline.

Corporate faciliteiten

Het Corbie Hotel in Mol heeft verschillende vergader- en feestzalen die ook gecombineerd kunnen worden gebruikt. 

Jan-Baptist Koch: “In de grootste zaal kunnen recepties gegeven worden tot 500 à 600 personen en in theateropstelling kunnen er zo’n 400 mensen terecht. Uiteraard zijn internet en alle nodige presentatiemateriaal aanwezig en qua catering zijn de mogelijkheden uitgebreid en wordt een voorstel op maat van uw wensen en budget uitgewerkt, van een hapje en een drankje tot een walking dinner of een zittend meergangen menu.” 

Ook de Corbie hotels in Lommel en Geel hebben een handige en aantrekkelijke vergaderruimte.

Expats worden volledig ontzorgd

Bedrijven die een verblijfplaats zoeken voor expats of buitenlandse 
werknemers die langere tijd in de streek dienen te verblijven, vinden bij Corbie 70 gemeubelde appartementen met één of twee slaapkamers. 

Jan-Baptist Koch: “De meeste flats zijn 60 m² groot, maar er zijn er ook grotere. Ze zijn alle verzorgd bemeubeld en hebben ook alle internet en een televisie. Ook handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen. 

We gaan prat op onze persoonlijke service en ontzorgen de expats waarbij we de vervelende papiermolen rond het aansluiten van elektriciteit en water op ons nemen. De expat hoeft zich daar met andere woorden geen zorgen over te maken.” 

De flats zijn bovendien strategisch interessant gelegen, met op slechts 100 meter een supermarkt en het winkelcentrum van Mol en met meerdere restaurants en cafés in de onmiddellijke omgeving. In de buurt zijn er ook heel wat scholen, waaronder een Europese school waar ook les wordt gegeven in het Engels, Frans en Duits. Het station en de bushaltes bevinden zich op nauwelijks 300 meter van het complex en via de E313 en de E34 is Mol ook gemakkelijk te bereiken met de wagen. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Eindhoven Airport en Antwerp Airport. 

Uitgebreid ontbijt

Een van de speerpunten van de Corbie hotels is het zeer uitgebreid ontbijt waarbij heel wat extra’s worden voorzien, met onder andere Franse kazen, 
mozarella, gerookte zalm, een keur aan fijne vleeswaren, vers fruitsap,… 

Zo worden de Corbie hotels ook leuke adresjes om te onthouden voor een heerlijk weekendje weg of een toeristisch arrangement. Mol ligt middenin de toeristische regio ‘Kempense Meren’ en ook een bezoek aan de Abdij van Postel, het Jakob Smitsmuseum, de SAS 4-toren, het torenmuseum, de jachthaven,… behoren tot de mogelijkheden. De regio telt ook heel wat bewegwijzerde fiets- en wandelroutes.    (NV)

Links