Nieuwe wind door catering land

De trendy aanpak van Teranga

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Beroep doen op een cateraar, voor feestjes of events, verloopt meestal eenvormig. De klant krijgt een offerte waarin de prijs vermeld staat van het gekozen menu, het aantal bestelde tafeltjes, en de afgesproken werkuren. Over de sfeer en de gezelligheid wordt met geen woord gerept. Teranga Quality Catering uit Zoersel, past daar echter een mouw aan. Zaakvoerders Natan Goffin en Christophe Lecoque bieden voor dezelfde prijs een concept op uw maat aan dat van elk feestje een onvergetelijke ervaring maakt.

Details bepalen het geheel
Ambassadeurs: “Wat is het verschil, de meerwaarde die jullie als cateraar bieden?”
Christophe: “Een klant die ons contacteert, krijgt niet zomaar een offerte toegestuurd. We overleggen altijd eerst en vragen naar de bedoeling van het event, de sfeer die hij wil creëren. Natuurlijk is het eten belangrijk maar dat is de omkadering evenzeer. Wat wij bieden en voor dezelfde prijs of minder, is net dat extra wat meestal ontbreekt. Pas de som van alle details maakt namelijk een perfect geheel”.
Natan: “Niet alleen is onze keuken vernieuwend, we bieden een kosmopolitsch gerichte keuken aan die hip, fris en trendy oogt en smaakt. Die creativiteit trekken we ook door in de aankleding die we verzorgen: geen saaie stretch tafelkleedjes maar warme en cosy kleuren, uitgebalanceerde verlichting en accessoires, zelfs de kledij van het personeel kan stijlvol aangepast worden. Bijna alles wat de klant wenst, van A tot Z, kunnen wij bieden”.

Mobiele keuken
Ambassadeurs: “Brengt creatief cateren dan niet extra werk met zich mee?”
Christophe: “Passie kan je niet vertalen naar werk. Het is elke dag opnieuw creatief bezig zijn. De klant meer bieden dan hij vraagt. Daarom verschillen we ook in ons dagdagelijks werk van de andere cateraars. Wij hebben bijvoorbeeld bewust niet geïnvesteerd in het inrichten van een industriële productiekeuken in ons magazijn. Dan moet je het eten op voorhand maken, in bestelwagens laden en naar de klant voeren om het daar in zijn keuken op te warmen. En dat resultaat merk je meestal op het bord”.
Natan: “Vandaar dat wij met mobiele keuken units werken, onze grootste is een aanhangwagen van acht meter lang die voorzien is van alle toestellen. Wij vertrekken naar de klant met alle ingrediënten aan boord en rijden zo de inrit of parking op. Alles wat we extra nodig hebben is eventueel stroom en lopend water. Vijftien minuten na aankomst kan voor ons het feestje of event beginnen. En de kwaliteit van de maaltijden of hapjes die we bieden, evenaart zo die van het betere restaurant. Bovendien maken we de klant zijn keuken niet vuil en vermijden we onaangename verrassingen wanneer bijvoorbeeld de oven te klein is of de keuken niet optimaal is uitgerust”.
Christophe: “Achteraf ruimen we ook alles op, we gaan zelfs met de dweil door het huis en verdwijnen daarna even snel als we gekomen zijn”.

Concept op maat
Ambassadeurs : “Julle werken op maat van de klant maar bieden daarnaast ook uitgewerkte concepten aan?”
Christophe: “Dat klopt. Dat zijn ideetjes die we zelf bedacht hebben en als een formule kunnen aanreiken. Zo’n formule is bijvoorbeeld onze ‘walking wine taste’. Daar gaan we met mini hapjes of gerechten rond en presenteren bij elke gang een andere wijn. De gasten krijgen dan van een wijnadviseur uitleg bij iedere wijn die ze proeven. Dat geeft de mensen meteen een gespreksonderwerp waarover ze kunnen praten, zelfs met de andere gasten die ze niet eens kennen”.
Natan: “Nog een ander concept dat we kant en klaar aanbieden is Gustofino, zeg maar een Italiaanse party ervaring. Alles wordt dan aangekleed en ingericht zoals een Zuiders feestje. Met een houtoven voor de pizza’s, olijfbomen op de achtergrond, heerlijke pasta die we serveren en een gemotoriseerde Italiaanse driewieler uit 1967 die we als bar met ijsemmers hebben uitgerust”.
Christophe: “De laatste aanwinst in ons gamma is trouwens een mobiele bar. Hiervoor hebben we een zeecontainer van 20 voet omgebouwd tot hippe en trendy bar, toog en terras inbegrepen. Je merkt het, Teranga is een catering bedrijf dat anders is dan gewoon. De klant verrassen met originele ideeën, zijn feestjes en events tot een geslaagde avond maken, dat is onze betrachting en onze passie”.

Teranga Quality Catering
Achterstraat 140 - 2980 Zoersel
T 03 340 89 47 - F 03 340 89 48

Links