Ambassadeurs 13

Editie13

Wanneer u dit leest is de lente eindelijk uitgebroken en staat de zomer alvast te drummen om zijn intrede te mogen doen. Wij brengen meteen de zon in huis. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk door onze ramen open te gooien met uitzicht op een (eindelijk) deugddoend zonnig en verkwikkend klimaat. Figuurlijk door de selectie van tips en reportages die onze redactie alweer verzameld heeft en die er zeker zullen toe bijdragen dat u als lezer of lezeres een goed gevoel krijgt en inspiratie om het leven aangenamer te maken.

We besteden veel aandacht aan twee thema’s die vandaag aan de orde van de dag mogen zijn. Het jachtige tempo dat onze dagelijkse tijdsbesteding domineert zorgt ervoor dat mensen – eerder dan vroeger – welvaartskwalen vertonen die dan vaak met Angelsaksische termen een naam krijgen (burn-out, midlifecrisis) maar die weinig goeds voorspellen. In de meeste gevallen gaat het om een mentale oververmoeidheid, die ons concentratievermogen hypothekeert en ons even wegdrumt van de realistische wereld. Zowel lichaam als geest hebben rust en afleiding nodig. Daarom is het zo belangrijk om te kunnen beschikken over een uitwijkhaven, weg van de stress en weg van het hectische tempo dat we onszelf opleggen. We noemen het in dit nummer een “Tweede Verblijf”, waar we zelf beslissen over het tempo dat we onszelf willen opleggen en waar we tot rust en ontspanning komen. In een uitgebreide reportage voeden we de lezers met informatie en inspiratie om te genieten van de mogelijkheden zoals die ons door experts medegedeeld worden.

Het tweede thema dat we uitgebreid aan bod laten komen heeft betrekking op het genot van de eigen tuin, het eigen terras. Vele mensen vinden in het onderhoud van een tuin een evenwichtige ontspanning. Maar ook het genieten van de tuin hoort bij een moderne beleving. We hebben specialisten uitgenodigd om ons tips aan te reiken die ons kunnen helpen om optimaal te genieten van de diverse mogelijkheden die de maatschappij ons vandaag te bieden heeft. Ook de valkuilen worden in beeld gebracht. Voldoende inspiratie om in eigen omgeving gezelligheid en ontspanning te creëren.

Ook de andere artikels in Ambassadeurs willen de lezers tot nadenken stemmen en inspiratie bezorgen voor een verhoogd goed gevoel. Wij hopen dat u evenveel plezier ondervindt in het raadplegen van dit blad, dan wij ondervonden hebben om dit blad samen te stellen