Vandemoortele opent Food Experience Center in Gent

Auteur: 
Redactie
< >
Food Experience Center Vandemoortele
Food Experience Center Vandemoortele in Gent
<
Food Experience Center VandemoorteleFood Experience Center Vandemoortele in Gent
>

Het gloednieuwe complex van voedingsgroep Vandemoortele in Gent is een ultramoderne werkomgeving en ontmoetingsplaats voor werknemers, productontwikkelaars, culinaire chefs, klanten en leveranciers.

Het complex wil met onder andere de Master Studio Bakery en Master Studio Kitchen inspelen op de veranderende consumentenbehoeften en marktevoluties. “Ik droomde van een duurzame plek die innovatie in gang zet en waar je het brood en de croissants ruikt wanneer je binnenkomt”, aldus CEO Jules Noten van Vandemoortele.

Shaping a tasty future

De infrastructuur van het Food Experience Center werd zo ontworpen dat smaak en geur optimaal tot hun recht komen. “Shaping a tasty future op een duurzame manier is wat we actief nastreven bij Vandemoortele. Het Vandemoortele Food Experience Center weerspiegelt perfect deze ambitie, van het design, de materiaalkeuze, de ecologische energietoepassingen, het meubilair, de waterhuishouding tot vele andere elementen. Net zoals een goed recept bestaat uit een harmonieuze combinatie van ingrediënten werd het Food Experience Center opgetrokken uit een doordachte combinatie van circulair design, duurzame materialen en innovatieve technieken”, aldus Group Marketing Director Eddy Van Blanken onder wiens leiding het project tot stand kwam.

Duurzaam gebouw

Het Vandemoortele Food Experience Center werd ontworpen door architect en innovator Thomas Rau en voldoet aan de BREEAM Excellent-norm, de meest gebruikte duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor gebouwen. Naast de passieve energetische middelen die in het ontwerp zijn geïmplementeerd, helpen verschillende actieve energiesystemen, zoals een warmtepomp, zonnepanelen en een BEO-veld, bij het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen.

Gezonde en comfortabele werkplek voor Vandemoortele-medewerkers

“Naast een duurzaam gebouw is het Food Experience Center eveneens een gezonde en comfortabele werkplek met tal van digitale toepassingen waar de meer dan 360 werknemers makkelijker dan ooit kunnen samenwerken. In de verschillende kantoorruimtes waar flexibel werken wordt gestimuleerd, zitten teams samen en zijn er veel mogelijkheden om samen te werken in één van de vele vergaderruimtes, zich net af te zonderen in een concentratieruimte of te ontspannen in één van de lounges of het atrium, die tevens ook als werkplek gebruikt kunnen worden”, legt Chief Human Resources, Sustainability & Communication Marc Croonen uit.

Master Studio Cooking en Master Studio Baking

Het Vandemoortele Food Experience Center wordt bovendien een ontmoetingsplaats voor culinaire chefs, productontwikkelaars, leveranciers van nieuwe ingrediënten en klanten op zoek naar inspiratie voor hun keuken of bakkerij. Het kloppend hart van het Food Experience Center zijn de Master Studio Cooking en Master Studio Baking, de professionele keuken en bakkerij. Tijdens inspirerende Master Classes worden de verschillende bereidingswijzes en toepassingsmogelijkheden van de producten aangeleerd en krijgt iedereen die van smaak zijn vak heeft gemaakt de kans om te experimenteren, kennis te delen en zijn consumer insights bij te schaven.