Suzuki aan de start van de Rallye Aïcha des Gazelles in Marokko

Auteur: 
Redactie
< >
Rallye Aïcha des Gazelles in Marokko
de start van 30ste editie van de Rallye Aïcha
Rallye Aïcha des Gazelles in Marokko
<
Rallye Aïcha des Gazelles in Marokkode start van 30ste editie van de Rallye Aïcha Rallye Aïcha des Gazelles in Marokko
>

In maart 2020 start de 30ste editie van de Rallye Aïcha des Gazelles in Marokko. Suzuki vaardigt dit jaar andermaal een damesteam af. Eén van de pilotes is Raefaella Szabo Witsel, de wederhelft van de Belgische voetballer Axel Witsel die momenteel in Duitsland speelt.

Zonder GPS

De Rallye Aïcha des Gazelles is een offroad proef die in maart van dit jaar in Marokko wordt gereden. Bijzonder aan deze rally is dat hij door en vooral voor dames wordt georganiseerd. In 1990 vond het evenement voor het eerst plaats en elk jaar komen er damesteams uit de hele wereld op af. Het is allerminst een snelheidswedstrijd en voor de navigatie gebruikt men klassieke hulpmiddelen zoals een kompas, een kaart en een stel scherpe ogen. GPS is uit den boze, maar de deelnemende teams hebben wel satellietverbinding in de auto voor noodgevallen. Via die weg kan de organisatie de deelnemers ook volgen, want wie het minst aantal kilometers aflegde om het doel te bereiken, wint.

Actieve mama’s aan het stuur

Suzuki steunt ‘team 214’ met twee actieve mama’s aan het stuur: Rachel Licata (38 jaar) en Rafaella Szabo Witsel (29 jaar). Rachel is in het dagelijkse leven wedding planner en doet esthetische en medische dermapigmentatie, Raefaella Szabo Witsel is fotografe en pilote. Ze willen vooral deelnemen omwille van het sociale engagement, de solidariteit en de tolerantie waar deze rally voor staat. Bovendien kunnen ze via deze weg fondsen werven voor de organisatie “Tous ensemble pour Léa”, een organisatie die het leven van kinderen (en hun ouders) die in ziekenhuizen wachten op een orgaantransplantatie aangenamer moet maken via allerhande hulp. Verder willen de dames orgaandonatie meer bespreekbaar maken.

Jimny toont zijn skills

Suzuki zet een Jimny in voor deze rally, deze compacte offroader wordt aangedreven door een 1.5 benzinemotor van 102 pk en wordt altijd geleverd met een inschakelbare vierwielaandrijving. Voor de complexe terreinpassages is er zelfs een korte gearing. De Jimny is wat dat betreft uniek in zijn genre en blijft ondanks alles erg democratisch. De Jimny krijgt een opvallende look en ondergaat enkele aanpassingen om de veiligheid te verhogen en communicatieapparatuur van de organisatie te monteren. Op technisch vlak blijft de wagen standaard omdat de terreincapaciteiten van deze compacte en vooral lichte terreinwagen uitstekend zijn.

Volg de Rallye Aïcha des Gazelles op www.2rdegazelles.com