Hyundai onthult plug-in hybride SUV: Vision T

Auteur: 
Redactie
< >
Hyundai plug-in hybride SUV: Vision T
Hyundai plug-in hybride SUV: Vision T
Hyundai plug-in hybride SUV: Vision T
<
Hyundai plug-in hybride SUV: Vision THyundai plug-in hybride SUV: Vision THyundai plug-in hybride SUV: Vision T
>

In Los Angeles stelde Hyundai de Vision T voor, een conceptmodel voor een plug-in hybride SUV. Volgens de ontwerpers is het concept van deze avontuurlijke ‘urban SUV’ het meest vooruitstrevende wat SUV-design kan zijn.

De Vision T is uitgevoerd in mat groen en voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Zo benadrukt Hyundai dat hij is gericht op een ecovriendelijke levensstijl en in het gebruik het milieu niet belast.

Lange motorkap en vlakke daklijn

Van opzij gezien straalt de Vision T dynamiek en snelheid uit, dankzij zijn lange motorkap, vlakke daklijn, lange wielbasis en korte overhangen. In het design van de Vision T contrasteren scherpe hoeken en randen met een rank silhouet. Het licht weerspiegelt in de afwisselend holle en bolle oppervlakken, wat een buitengewoon spannend uiterlijk oplevert. Dat wordt versterkt door de volledig nieuwe, verborgen lichtsignatuur, afgeleid van die van de Le Fil Rouge concept car.

Parametric Air Shutter

Op hogere snelheden komt de Parametric Air Shutter in de grille van de auto in actie om de aerodynamica verder te verbeteren.  Als de Vision T stilstaat, is de grille gesloten. De Parametric Air Shutter brengt tijdens het rijden elk segment van de grille in beweging in een vooraf bepaalde volgorde. Dit dynamische systeem reguleert de luchtstroom naar de aandrijflijn, optimaliseert de aerodynamica en verlaagt het energieverbruik.

Als de auto wordt gestart, krijgt het donkere en mat verchroomde oppervlak van de geïntegreerde verborgen lichtsignatuur een half spiegelend verchroomd uiterlijk. Als het nodig is, neemt het de rol van de koplampen op zich. De designers van Hyundai hebben de vormgeving van de verborgen dagrijverlichting op een hoger niveau gebracht, meteen een nieuw element in Hyundai’s design.

Laadaansluiting

De laadaansluiting van de Vision T bevindt zich aan de rechterkant in de achterste dakstijl. De aansluiting is afgedekt met een schuifpaneel. Als de Vision T is aangesloten op de lader, toont het teken ‘Blue Drive’ dat de batterij wordt opgeladen. De laadstatus wordt aan de buitenkant van de auto weergegeven in de vorm van een verlichte cirkel, die zich sluit als de batterij volledig is opgeladen.

Deze plug-in hybride SUV is een toevoeging aan de geëlektrificeerde familie van Hyundai. Die omvat inmiddels de KONA Electric, de KONA Hybrid, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, de Mild Hybrid Tucson en de waterstofauto NEXO.