Een stadstuin vol licht en kleur

Auteur: 
Redactie
< >
Een stadstuin met een ruim gevoel

Patrick Van den Abbeele is verzekeringsconsultant en woont in een bel-étagewoning in Borgerhout. Bij dat huis hoorde tot vorig jaar een klassieke stadstuin. Midden in de tuin stond een grote boom die veel licht wegnam. Rondom de boom lag een traditioneel grasperk met boorden met beplanting. Aangezien Patrick een fleurige tuin met meer licht wilde, maar geen groene vingers heeft en de grasmaaier wilde elimineren, zocht hij een ander concept voor zijn tuin. Via vrienden waar rreac04 het tuinonderhoud deed, leerde hij Wim Van Osselaer kennen. Wim creëerde voor de familie Van den Abbeele een tuin die volledig aan zijn wensen beantwoordt. De familie blikt terug op een aangename samenwerking.

Een compleet tuinconcept

Wim kwam ter plaatste kijken en nam de tijd om te luisteren naar de wensen van Patrick en zijn vrouw. Op basis van hun voorkeuren maakte Wim enkele ontwerpen. Uiteindelijk viel de keuze op een tuin met grote stukken met siergrassen en bloemen die op verschillende momenten bloeien. Zo is er elk seizoen kleur. De grote boom werd gerooid, net als enkele populieren achteraan in de tuin. Op die manier valt er meer licht in de tuin. Om de grasmaaier overbodig te maken, haalde Wim het gras weg en legde hij tussen de perken dolomiet. In de originele tuin stond een tuinhuis. Dat wilde Patrick graag behouden om een barbecue in op te bergen. Wim raadde hem een andere oplossing aan, want een tuinhuis voor tuinmateriaal zou niet nodig zijn in dit tuinconcept. Samen met houtatelier Freek Dolhain zorgde hij voor een elegante houten wand met een afdak, waaronder de barbecue beschermd is tegen weer en wind. Uiteindelijk bleef alleen het houten terras net achter het huis behouden, maar dat integreerde Wim mooi in het nieuwe concept. Na enkele laatste aanpassingen door Wim kon de familie Van den Abbeele genieten van een nieuwe, lichte en fleurige tuin.

Een stadstuin met een ruim gevoel

Patrick is zeer te spreken over zijn tuin en de samenwerking met Wim van rreac04. Omdat Patrick het contact met Wim zo aangenaam vond, zal hij een beroep op hem blijven doen voor het snoeien van de siergrassen en de beplanting, wat twee keer per jaar nodig is. Verder is er geen onderhoud aan de tuin, en dat vindt Patrick net goed. En wat vindt Patrick van de tuin zelf? “Hoewel het een smalle stadstuin is met bloemperken die je niet kan betreden, voelt de tuin ruim aan en is er voldoende plaats voor een feestje met vrienden of een barbecue.” Een nieuwe tuin laten aanleggen? “Het is zeker geen avontuur met Wim,” besluit Patrick.

Heeft jouw tuin een nieuw jasje nodig? Rreac04 staat voor je klaar. Maak nu je afspraak.

Lees ook