Dit worden de voedingstrends van 2017

Auteur: 
Gerard
< >

Amerikaanse supermarktketen Whole Food Markets doet een gooi naar de trends van volgende jaar op vlak van culinair gebied.
Dit ligt volgens hen in 2017 op het bord van de hongerige hipsters.

Japan
Sushi kent zijn intreden al in België en is immens populair. Japanse voeding is daarbij ook erg gezond en veel mensen houden van een gezonde leefstijl.
Een mix van Ponzu, miso en sesamolie is iets wat we komend jaar mogen verwachten.

Pasta
Een traditionele pastadeeg is iets anno 2016, anno 2017 zal het pastadeeg op basis zijn van kikkererwten, quinoa en linzen. Ook vanwege de glutenallergie meer en meer opkomt.

Mindful koken
Meer denken aan onze portemonnee en minder restaurants of afhaalmaaltijden. Ook meer bewuster zijn van seizoenproducten en voedselverspilling.

Wellness tonics
Er wordt verwacht dat er meer voorgemaakte gezonde drankjes zullen klaarliggen in de supermarkt ketens. Wellness tonics zit onder andere maca, kurkuma of appelcider azijn in.

Kokos, kokos en kokos
Dacht je hip te zijn met je pot kokosolie of melk? In 2017 maken we alles met kokos.