Culinary Innovators Awards 2018
Eind mei vond de 3de editie van de Gault & Millau ‘Culinary Innovators’ awards plaats in Kemzeke. Meer dan 100 bedrijven, personen en organisaties dongen er mee naar een award in één van de 9 categorieën. And the winners are …
“Met de Culinary Innovators project willen we actief meewerken aan de toekomst van de gastronomie. We brengen on- en offline de belangrijkste actoren uit onze sector samen: chefs, producenten, academici, leveranciers, ondernemers en klanten. We verrijken elkaars inzichten en streven naar innovatie binnen deze sector, zowel op gastronomisch, technologisch, financieel, commercieel als organisatorisch vlak,” aldus Dries Tack, Business Development Director Gault&Millau.
Over de winnaars
De winnaars van deze derde editie laten ons nadenken over hoe we consumeren en hoe we dat beter en bewuster kunnen doen (Eatmosphere, NorthSeaChefs, Bord van morgen). Ze tonen hoe we jong gastronomisch talent kunnen motiveren (FoodParadiseDay). Ze brengen innovatie en tonen ondernemerschap in hun als klassiek beschouwde sectoren (Disposables.bio, Barry Callebaut en Luc De Laet). Ze leren ons hoe we nieuwe smaken kunnen creëren en hoe we ze best kunnen samenbrengen (Foodpairing). En ze tillen gastronomie tot een hoger niveau dankzij het creatieve gebruik van producten uit de natuur zoals René Mathieu dat dagelijks bewijst bij Restaurant La Distillerie.