Alfons Burger opent op 28 april in Groot-Bijgaarden
Iets minder dan een jaar na de oprichting van Alfons Burger in Zaventem opent Roland Debuyst een tweede zaak, geheel gewijd aan de heerlijke gevulde broodjes. Het is de ideale gelegenheid om Brasserie Alfons een tweede leven te gunnen.
Brasserie Alfons opende bijna twee jaar geleden, maar slechts weinig fijnproevers bleken de weg naar het restaurant te vinden. In de nieuwe formule ligt het accent meer op een ongedwongen, familiale sfeer. Zo zullen de liefhebbers ongetwijfeld weer weten waar naartoe! Het restaurant heeft bovendien een mooie tuin en een gezellig terras.
Regular en large broodjes
Net zoals in Zaventem zullen de eerste (al dan niet glutenvrije) broodjes op 28 april in Groot-Bijgaarden geserveerd worden. Er zullen broodjes verkrijgbaar zijn in de maten Regular en Large, verschillende soorten brood en verschillende bijgerechten, zoals echte frietjes in rundvet gebakken of frietjes van zoete aardappel. Voor € 10 kan u al kiezen uit twaalf hamburgers, allemaal verkrijgbaar in andere samenstellingen. Er worden ook speciale hamburgers aangeboden, bedacht door verschillende sterrenchefs. Zo waren er in Zaventem al eerder hamburgers van Piet Huysentruyt, Pierre Résimont, Giovanni Bruno en Ferdy Debecker te vinden. Dat concept wordt nu ook voortgezet in Groot-Bijgaarden.
Kwaliteitsleveranciers
De rode draad in dit verhaal is de kwaliteit waar chef Roland Debuyst over waakt. De meeste producten komen bovendien van dezelfde leveranciers als voor de andere restaurants van de chef. Zo staat er Holstein-rundvlees van bij Bart Depooter op het menu, net zoals prima Ierse Black Angus. La Fleur de Pain maakt voor Alfons Burger naast de gewone, heerlijke buns ook speciaal een langwerpig broodje voor de gastronomische hotdogs. Voor de opening van Alfons Burger in Groot-Bijgaarden werd bovendien een speciale seizoensburger met asperges samengesteld. U komt toch ook eens proeven?
Alfons Burger, Brusselstraat 193, 1702 Groot-Bijgaarden, www.alfons-burger.be