Neen, je zegt niet zomaar ‘biefstuk’ tegen de botermalse steaks uit Frankrijk, Schotland, Spanje, Noord-Nederland of tegen onze eigenste witblauwe rib-eye, die geserveerd worden in restaurant De Veehandel. De steaks zijn afkomstig van runderen die een vrije uitloop hebben en zich tegoed hebben gedaan aan mals gras. Het vlees ondergaat vervolgens een speciaal rijpingsproces waardoor de smaak zoveel intenser wordt. Het oud-Franse interieur van De Veehandel, met veel hout en veel spiegels, en de gemoedelijke sfeer die er hangt, maken uw unieke culinaire belevenis compleet.
Wanneer u de menukaart openslaat van De Veehandel merkt u al meteen dat u niet in een gewoon restaurant bent beland. U bent er absoluut aan het juiste adres wanneer u van een mals stukje steak houdt, wat niet wil zeggen dat vegetariërs of liefhebbers van vis niet welkom zijn.
Maar zoals gezegd komen liefhebbers van een lekker stukje rundsvlees in De Veehandel uitgebreid aan hun trekken. Een van de specialiteiten is de ‘Limousin’, een côte à l’os voor twee personen. Dit vlees is afkomstig van 100% biologisch gekweekte runderen. Het Limousin ras vindt zijn oorsprong in de streek van Limoges, in Zuid-Frankrijk. Het gaat om een vleeskoe die tot de Franse superieure kwaliteitsrunderen behoort en die wordt opgekweekt zonder dat er kunstmatige ingrepen aan te pas komen om het dier snel te laten groeien.