Gevels die generaties goed blijven. Daar staat Wadico voor.

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Ik geniet elke keer van de glimlach op het gezicht van onze klanten als we onze stellingen wegnemen.
Het is alsof we hen een gloednieuw huis teruggeven. En geef toe: een perfect gerenoveerde gevel die staat te blinken in de zon, ziet er ook echt fantastisch uit. Daar doen we het tenslotte voor, vertelt zaakvoerder Pieter Dreissen van Wadico.

Peter Dreissen

GOED VOOR GENERATIES
Pieter: “We hebben eigenlijk niet zo vaak terugkerende particuliere klanten in ons vak. Dat is uiteraard een ongewilde bijwerking van de kwaliteit die we nastreven. Ons pleisterwerk gaat heel lang mee en dus hebben mensen ons maar één keer nodig.” “Gelukkig komt het af en toe wél voor. Zo werden we onlangs gecontacteerd voor de renovatie van een villa in Schoten. Meteen deed het adres een belletje rinkelen: dat huis hadden we al eens gerenoveerd – bijna dertig jaar geleden. Intussen woonde de dochter in de woning en was die helemaal verbouwd zodat ook het pleisterwerk vernieuwd moest worden. Uit de archieven van haar moeder had ze onze naam geplukt. Dat doet natuurlijk veel plezier.

MODERNE TECHNOLOGIE
Het lijkt niet zo, maar de gevelsector is een erg innovatieve business. Pieter: “Je kan de producten van vandaag niet meer vergelijken met die van vijf of tien jaar geleden. Elke maand volgt er wel een collega training voor het aanbrengen van een nieuw soort coating of hars met extra isolerende of schimmelwerende eigenschappen. We zitten graag met onze neus op die evoluties. Uiteraard omdat onze klanten een uitstekende service verdienen. Maar toch ook omdat we zelf erg gepassioneerd bezig zijn met ons vak. Een technisch detail zoals de keuze voor een bepaald soort krabpleister in een specifieke omgeving, kan me uren boeien.” 
We investeren ook best wel veel in modern materiaal. Zo hebben we verschillende machines om gevels te reinigen met allerlei soorten stralen. Die technologische capaciteiten geven ons de luxe om voor elk project de meest geschikte aanpak te kiezen, niet degene die we toevallig beheersen.

Wadico is een gevestigde naam in de Antwerpse bouwwereld. Het bedrijf startte in de jaren tachtig als echte vochtspecialist, en breidde geleidelijk aan de activiteiten uit. Pieter Dreissen: “Vandaag kunnen mensen bij ons terecht voor alles wat met hun gevel te maken heeft: renovatie, bepleistering, vochtbestrijding,  reinigen, ... Vaak lopen die activiteiten ook over in elkaar: iemand met een vochtprobleem wil dat snel oplossen, maar heeft daarna ook nood aan nieuw pleister- en schilderwerk op die plaats. Wij zijn dan in één keer de juiste partner voor al die jobs.” 
De bouwsector is zeker niet de meest evidente om het hoofd boven  later te houden in crisistijden. Toch groeit het klantenbestand van Wadico. “We mikken echt op kwaliteit. Zo werken we alleen met eigen mensen in dienst – geen onderaannemers. En alle producten komen van Duitse topleveranciers – niet uit de doe-het-zelfzaak. Dat plaatst ons toch in een andere categorie dan veel cowboys die zich tegenwoordig op de markt begeven. Het gebeurt trouwens niet zelden dat we slordig werk van concurrenten na enkele jaren al moeten komen herstellen.

Wadico bvba
Van Stralenlei 76
2170 Merksem

T: +32 (03) 325 11 74

Links