Boven–OP! Duurzaam en gezond bouwen en ontwikkeling projecten

project Avelgemproject Groenzicht in Ronse

Duurzaam en gezond bouwen en ontwikkeling projecten

Boven–OP! is een aannemer en projectontwikkelaar die anders werkt dan de anderen. Al hun projecten gaan uit van twee belangrijke eigenschappen: duurzaamheid en gezondheid. Hun woningen en appartementen zijn duurzaam in alle betekenissen van het woord: degelijk en standvastig en gemaakt uit duurzame materialen.

Wat zijn duurzame materialen?

Dit zijn materialen waarvan de productie het milieu niet belast, de aarde niet uitput en die voorzien in de behoeften van de huidige generatie zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen. Ze zijn ook gezond. In de keuze van de ligging van het project en van de gebruikte materialen opteert boven–OP! voor alles wat de gezondheid zo weinig mogelijk schaadt en mee zorgt voor fysiek en psychisch welzijn.

Bewust omgaan met grondstoffen

De focus op duurzaamheid van boven–OP! uit zich in een bewuste omgang met alle mogelijke grondstoffen en materialen.

  • Water

Waar mogelijk wordt in projecten de vloerverwarming aangestuurd door een warmtepomp met grondboring. Regenwater zal zoveel mogelijk worden opgevangen en waar technisch haalbaar het leidingwater vervangen.

  • Hout

Hout zal in alle gebouwen van boven – OP! als belangrijkste materiaal gelden. Het bedrijf werkt met gezonde isolatie zonder chemische bestanddelen die bestaat uit houtderivaten. Al het hout zal voorzien zijn van het FSC- of minstens het PEFC-label voor duurzaam bosbeheer.

  • Zonne-energie

Boven–OP! gaat voor de uitgekiende en milieuvriendelijke combinatie van fotovoltaïsche zonnepanelen en een zonneboiler. Zonnepanelen zorgen voor een zo groot mogelijke eigen voorziening van elektriciteit. Met een zonneboiler warm je het water van de centrale verwarming en de sanitaire installaties op.

  • Natuur

Boven–OP! respecteert de natuur en gebruikt ze op duurzame wijze. In hun projecten gebruiken ze groen in de gevels, op de royale terrassen en in de zoveel mogelijk gemeenschappelijk te gebruiken tuinen. Bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden en waar nodig vervangen. Groendaken zorgen voor een rustgevend en natuurlijk uitzicht op de platte daken van hoofd- en bijgebouwen.

Duurzaam en verantwoord gebruik van ruimte

Boven–OP! heeft niet als doel om zoveel mogelijk onbebouwde terreinen in te palmen en zo vol mogelijk te bouwen. De nadruk ligt op inbreiding in plaats van uitbreiding. Projecten liggen zo dicht mogelijk in of bij de stads- en dorpskernen en op plaatsen waar openbaar vervoer vlot bereikbaar is. Boven–OP! wil daar kleinere en dus goedkopere woningen realiseren op goed bereikbaar gemaakte binnengronden.

Renoveren en uitbreiden

Eerder nog dan nieuw te bouwen, wil boven–OP! bestaande gebouwen, welke functie ze ook hebben/hadden, behouden, renoveren en aanpassen aan de huidige moderne en strenge normen van isolatie en comfort. Ook boven-OP! bestaande woon- of kantoorgebouwen bouwen, behoort tot de mogelijkheden. Met een doordachte, lichte constructie in duurzame en gezonde houtbouw realiseert het bedrijf voor honderden vierkanten meters extra woongelegenheid, zonder bijkomende grond in te nemen.

Wil ook jij duurzaam bouwen of verbouwen? Neem dan vandaag nog contact op met boven–OP!

Riemstraat 55
2970 Schilde

+32 487 644 287
Neem Contact op

Gerelateerde Premium Ambassadeurs